Nieuws Coronavirus

Verkoop Seepje en BoxBites door het dak dankzij coronacrisis

Terwijl de meeste ondernemers met de handen in het haar zitten over omzet en het kunnen voldoen van de lasten, maken sommige anderen zich alleen maar zorgen of hun leveranciers tijdig en voldoende kunnen leveren. De onlangs gelanceerde handzepen van duurzame zeepmaker Seepje zijn op dit moment niet aan te slepen. En ook de gezonde snackboxen van BoxBites.nl vinden gretig aftrek bij werkgevers die hun medewerkers een hart onder de riem willen steken.

Anna Westerdaal 24 maart 2020

Seepje zeep verkoop

Jasper Gabriëlse, mede-oprichter van Seepje. Foto: Daniella van Bergen

Sinds de uitbraak van het coronavirus is de verkoop van de handzeep van Seepje vertienvoudigd. Hiermee zijn de twee 100% natuurlijke handzepen de best lopende producten in het assortiment van Seepje. Retailers als Etos en Albert Heijn geven het bedrijf carte blanche om zo veel mogelijk handzeep aan te leveren.

Handzepen zo goed mogelijk verdelen

,,Achteraf gezien is de timing bizar, afgelopen november lanceerden we onze eerste handzeep en in december brak het coronavirus uit”, vertelt Jasper Gabriëlse, mede-oprichter van Seepje. ,,Wereldwijd is de vraag naar zeep groter dan het aanbod, dit levert ook voor Seepje de nodige uitdagingen op, leveranciers in onze supply-chain draaien overuren. Seepje probeert de handzepen zo goed mogelijk te verdelen.”

''We proberen jong en oud op een leuke manier aan te zetten tot het wassen van handen en het huis goed schoon te houden''

Jasper Gabriëlse, mede-oprichter Seepje

Belang handen wassen

Via sociale media benadrukt Seepje het belang van handen wassen om het virus terug te dringen. Het advies van gezondheidsinstanties wereldwijd is twintig seconden handen wassen met water en gewone zeep. Gabriëlse: ,,We proberen jong en oud op een leuke manier aan te zetten tot het wassen van handen en het huis goed schoon te houden. Zoals we eigenlijk altijd doen, maar nu is het belang extra groot om te voorkomen dat mensen ziek worden. En met die boodschap bereiken we een groot publiek, vorig jaar was het totale bereik van het bedrijf meer dan 13 miljoen en maandelijks worden honderdduizenden Nederlanders bereikt.”

Lees ook: Ondernemende studenten (19 en 21) starten webshop om Rode Kruis te helpen

BoxBites als dank werkgever

Ook BoxBites.nl, een webshop in gezonde snacks die verpakt zijn in brievenbuspakketjes, ziet een opvallende toename in het aantal bestellingen. De grootste omzetstijging zit hem in de B2B-markt. Terwijl bedrijven op dit moment juist geen behoefte hebben aan snacks op kantoor – daar blijven de verpakkingen immers ongeopend in de kast liggen – plaatsen diverse organisaties orders voor het thuis laten bezorgen van snackboxjes voor hun medewerkers. ,,Werkgevers willen hun medewerkers een steuntje in de rug geven in deze moeilijke periode”, zegt Lynn Diamant, operationeel manager van BoxBites. ,,Veel van hen voegen ook een persoonlijk kaartje toe.”

''Werkgevers willen hun medewerkers een steuntje in de rug geven in deze moeilijke periode''

Lynn Diamant, operationeel manager BoxBites

Niet de straat op

Ook onder consumenten is er sprake van een toename in bestellingen. Werknemers die thuis zitten, lijken zelf ook op zoek naar lekkere én gezonde snacks. ,,Mensen willen liever niet de straat op én volgen het advies op om goed voor zichzelf en hun naasten te zorgen in deze tijd”, aldus Diamant. De enige zorg van BoxBites is nu om voldoende snacks geleverd te krijgen. Maar vooralsnog lijken de leveranciers aan de vraag te kunnen voldoen.

Lees ook: Deze talentvolle twintigers kregen 'wonderwasmiddel' Seepje in schappen AH

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.