Nieuws Maatregelen

Kappersbranche: mondkapjesplicht is pittig maar beter dan sluiten

Kappers vinden een eventuele nieuwe mondkapjesplicht vervelend, maar zullen deze wel opvolgen als het kabinet dinsdag in de coronapersconferentie met die maatregel zou komen. ,,De mondkapjesplicht is pittig voor kappers, maar alles beter dan sluiten", laat de Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO) weten.

Van onze redactie 1 november 2021

Kapper mondkapje corona

Foto: Shutterstock.

Deze week verschijnt er vanwege de aanstaande persconferentie dagelijks elke ochtend een speciale De Ondernemer-nieuwsbrief met het dan laatste nieuws over de coronamaatregelen. Deze nieuwsbrief wordt bovendien voorgelezen door een virtuele stem. Aanmelden kan hier: www.deondernemer.nl/nieuwsbrief

VOLG HIER ONZE LIVEBLOG: Teruglezen: de persconferentie van 2 november

Dat de branche open kan blijven, is het belangrijkst, benadrukt de branchevereniging van de kappers. ,,Verder is het natuurlijk lastig voor kappers om de hele dag met een mondkapje te moeten werken", geeft een woordvoerster aan.

Lees ook: Maatregelen persconferentie bekend: QR-code uitgebreid, mondkapjes keren terug, thuiswerken verplicht

Of klanten hun knipbeurt gaan uitstellen door een mogelijke mondkapjesplicht, durft ANKO niet te voorspellen. ,,De vorige keer waren mensen blij dat ze eindelijk weer naar de kapper konden en was het mondkapje geen belemmering". Volgens de zegsvrouw zullen mensen nog steeds een kappersbeurt met mondkapje prefereren boven helemaal geen kappersbezoek. Tijdens de lockdowns waren kappers maandenlang gesloten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws