Podcast

Jan Meerman (INretail) over mondkapjes: 'We gaan geen klanten weigeren, die hebben we keihard nodig'

Hoewel Jan Meerman, directeur INretail, respect heeft voor hoe Den Haag de crisis aanpakt, ziet hij het regionale mondkapjesadvies niet zitten, zo vertelt hij in de podcast van De Ondernemer. ,,We gaan niet tegen klanten zeggen dat ze niet naar binnen mogen wanneer ze een mondkapje weigeren te dragen."

Van onze redactie 29 september 2020

Mondkapjes. Na de persconferentie-Rutte plots hét gesprek van de dag bij ondernemers, bij consumenten, bij brancheorganisaties. Belangrijkste vraag: zou het helpen, zou het nut hebben? Daar is het RIVM nog altijd niet 100 procent van overtuigd en tóch is er vanuit het kabinet een mondkapjes-advies voor winkels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Opnieuw in gesprek met kabinet om mondkapjes

,,Wat betreft de mondkapjes gaan we opnieuw in gesprek met het kabinet. Want we gaan niet tegen klanten zeggen dat ze niet binnen mogen komen wanneer ze geen mondkapje willen dragen. Dat wordt ruzie bij de deur, je moet het niet willen. Voorkom dat er willekeur ontstaat. We hebben bij de tijdelijke mondkapjesplicht in Rotterdam gezien dat er een verschuiving was van de omzet. Zorg daarom voor een uniform beleid. Eenduidig voor heel Nederland", stelt INretail-directeur Jan Meerman in de podcast.

,,Wij vinden dat het mondkapjesadvies van tafel moet. Het alternatief? Nou, een mondkapjesplicht zou een stuk beter werken. Dan heb je duidelijkheid. In het buitenland werkt het ook.''

Lees ook: Mondkapjesplicht komt dichterbij: reacties van ondernemers en andere experts

'We houden ons hart vast voor de komende maanden'

Jan Meerman blikt in de podcast onder meer ook vooruit op de komende maanden, de maanden waar de consument normaliter rijkelijk de portemonnee trekt voor de Sint- en kerstcadeautjes.

,,De laatste maanden van het jaar zijn de maanden waar retailers het grootste deel van hun omzet binnen moeten halen. Maar we houden ons hart vast of dat gaat lukken door de nieuwste maatregelen. Of ze in deze periode de schade nog goed kunnen maken? Het wordt moeilijk.’’

Mondkapjes verplicht amsterdam coronavirus

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

De Ondernemer Podcasts
De Ondernemer

Geldzorgen? Tijdige ondersteuning voorkomt escalatie

Ervaar jij als ondernemer geldzorgen, bijvoorbeeld omdat je nu ook nog schulden, ontstaan tijdens corona, moet afbetalen? Wacht niet te lang, zoek hulp, voorkom erger en creëer nieuw perspectief. Dat is het devies van het landelijke gratis platform Geldfit. Ondernemer Ralph van Dam: ,,Als je door schulden in de stress zit, mis je inhoudelijke scherpte, inzicht en overzicht. Deskundige hulp van buiten brengt je verder.”

Details
De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

Kun je als bedrijf succesvol zijn zonder online reviews?

Bestaat jouw onderneming over een jaar nog als je geen reviews verzamelt? Die vraag staat centraal in de twaalfde aflevering van podcastreeks Aandachtstrekkers. Veruit de meeste bedrijven hebben geen reviewstrategie en lopen daardoor achter de feiten aan. Terwijl een klantbeoordeling vragen (en krijgen) een kleine moeite is als je het slim aanpakt.

Details
De Ondernemer Podcasts Thijs van Dijk Thijs Talks
Thijs Talks

Dorkas Koenen (cmo Rabobank): 'Wij doen niet aan purpose-marketing, wij zíjn purpose'

Al vijf jaar lang is Dorkas Koenen de Chief Marketing Officer van Rabobank. Een echt zwaargewicht die een doorslaggevende rol speelt bij de huidige visie van de bank: ‘Growing a better world together’. In de nieuwe podcast van Thijs Talks spreekt hij over zijn visie op marketing en talentontwikkeling.

Details
De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

Aandacht trekken? Zo zet jij jezelf als ondernemer in de schijnwerpers

In de podcastserie Aandachtstrekkers spreken de presentatoren Michel Ariëns en Patrick Wessels hoe zij voor zichzelf aandacht trekken en hun dilemma’s daarbij. Zij zetten middelen in om meer klanten te krijgen (Ariëns) of zich meer in klanten te verdiepen (Wessels). Luister hoe zij in dit ‘worstelgesprek’ tot elkaar komen en samen ooit bij Jinek aan tafel willen eindigen.

Details
De Ondernemer Podcasts Thijs van Dijk Thijs Talks
Thijs Talks

Trix van der Vleuten (Philips): 'Fout is niet fout, het is goed om ervan te leren'

Het marketingelftal van Thijs van Dijk is bijna compleet. In de twaalfde episode van de podcastserie is Trix van der Vleuten te gast. Tot een half jaar geleden was zij cmo Northern Europa van fastfoodketen KFC, inmiddels is zij overgestapt naar Philips Domestic Appliances. Ze spreekt over lef en de kracht van divers samengestelde marketingteams.

Details
De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

Aandachtstrekkers over... aandacht trekken en aandacht vasthouden

Daar is 'ie dan: de podcastserie Aandachtstrekkers heet niet voor niets Aandachtstrekkers, dus eindelijk antwoord op de vraag: hoe trek jij op de juiste manier de aandacht bij je (potentiële) klant? Presentatoren Michel Ariëns en Patrick Wessels inspireren en motiveren ondernemers in deze podcast met de do's, de dont's en bakken vol tips. Hebben wij je aandacht al getrokken? Ja? Luisteren!

Details