Nieuws Retail

Overzicht openingstijden supermarkten oud en nieuw 2021

Op weg naar een nieuw jaar hanteren de supermarkten vooral wisselende openingstijden. Hoe zit dat precies op 31 december 2021 en 1 januari 2022, dus Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag? In dit overzicht de openingstijden op beide dagen van alle supermarkten.

Van onze redactie 28 december 2021

Supermarkt fles champagne

Foto: Shutterstock.

Op doordeweekse dagen verschijnt een speciale De Ondernemer-nieuwsbrief met het dan laatste nieuws over de coronamaatregelen en de effecten ervan. Deze nieuwsbrief wordt bovendien voorgelezen door een virtuele stem. Gratis aanmelden kan hier: www.deondernemer.nl/nieuwsbrief.

Openingstijden Albert Heijn, XL en AH to go tijdens oud en nieuw

Grootgrutter Albert Heijn, ook wel de AH of Appie, kenmerkt zich ook dit jaar rondom oud en nieuw met uiteenlopende openingstijden voor haar filialen.

Het merendeel van de filialen zijn op Nieuwjaarsdag gesloten, een aantal openen om 12.00 uur, de dag ervoor zijn alle AH's open, de meesten van 08.00 tot 19.00 uur. Kijk voor de actuele openingstijden per winkel op ah.nl/winkels.

Openingstijden Jumbo tijdens oud en nieuw

Ook de meeste Jumbo-supermarkten zijn 31 december van 08.00 tot 19.00 uur geopend, op Nieuwjaarsdag openen de deuren in veel gevallen om 10.00 uur. Op jumbo.com staan alle actuele openingstijden van alle vestigingen vermeld.

Openingstijden Plus tijdens oud en nieuw

Plus is met 270 supermarkten een belangrijke speler op de Nederlandse levensmiddelenmarkt. Op 31 december en 1 januari zijn alle filialen open: Oudjaarsdag veelal vanaf 07.00 uur en dan tot 20.00 uur, Nieuwjaarsdag van 12.00 tot 19.00 of 20.00 uur. Via deze link tik je je postcode in en zal alles nog duidelijker worden.

Openingstijden Aldi tijdens oud en nieuw

De circa vijfhonderd winkels van Aldi in Nederland hanteren verschillende openingstijden, maar zijn wel allemaal op Nieuwjaarsdag gesloten. Via deze link - Aldi - zul je zien dat op 31 december de supermarkten van 08.00 tot 18.00 uur geopend zijn.

Openingstijden Dirk van den Broek tijdens oud en nieuw

De Dirk, ook wel bekend onder de naam van oprichter Dirk van den Broek, heeft 126 filialen in met name de randstad. Op Oudjaarsdag zijn de meeste van de 126 filialen open van 07.00 tot 18.00 uur. Op 1 januari openen de deuren om 9.00 uur weer, en dat dan tot 20.00 uur. Actuele openingstijden per gemeente vind je op www.dirk.nl.

Openingstijden Dekamarkt tijdens oud en nieuw

De Dekamarkt heeft 79 vestigingen, allemaal in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland, Overijssel, Flevoland en Utrecht. Voor deze winkels geldt dat de meesten op 31 december om 7.30 uur open gaan, de sluitingtijden verschillen. Op 1 januari kun je van 08.00 tot 20.00 uur in de Dekamarkt terecht. Kijk voor de openingstijden op www.dekamarkt.nl.

Openingstijden Lidl tijdens oud en nieuw

Supermarktketen Lidl hanteert in de aanloop naar het nieuwe jaar voor haar ruim 420 supers verschillende openingstijden. Nog even op het laatste moment de vergeten boodschappen doen bij jouw favoriete Lidl filiaal? In de meeste gevallen kan dat van 07.00 of 08.00 tot 18.00 uur. Maar op Nieuwjaarsdag is de Lidl, net als Aldi, gesloten.

Openingstijden Spar en Spar City tijdens oud en nieuw

Spar heeft ongeveer 12.500 winkels in 44 landen. Nederland telt ruim 240 zelfstandige Spar-winkels, gerund door ondernemers. Zij mogen zelf hun openingstijden bepalen. Ook de Attent-formule is onderdeel van Spar. Via Spar.nl vind je de openingstijden van een super in jouw buurt.

Spar City is op Oudjaarsdag in veel gevallen al om 06.00 uur open en dan tot tot 20.00 uur, een dag later van 11.00 tot 18.00 uur.

Openingstijden Nettorama tijdens oud en nieuw

Supermarktketen Nettorama heeft 32 winkels die verspreid zijn over de provincies Noord-Brabant, Utrecht, Overijssel, Limburg, Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland en Drenthe. Op vrijdag 31 december hebben de filialen behoorlijk wisselende openings- en sluitingstijden, de dag erna opent Nettorama al haar winkels om vooral 12.00 uur. Kijk op nettorama.nl/vestigingen en scroll naar de vestiging in jouw woonplaats.

Openingstijden Coop tijdens oud en nieuw

Er is niet één lijn te ontdekken bij de Coop-filialen, ruim driehonderd winkels in Nederland: de openingstijden lopen beide dagen enorm uiteen. Daarom: overzicht vind je via deze link: coop.nl/supermarkt.

WELKE ONDERNEMER MOET DE VERKIEZING VAN 2021 WINNEN? BRENG NU JE STEM UIT! Stembussen voor Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar zijn geopend!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws