Nieuws Toerisme

Tuin-ondernemer Roelofs opent Nederlands pretpark bij Berlijn

Om Nederland te bezoeken hoeven Duitsers binnenkort niet meer de grens over te steken. Ten noordoosten van Berlijn gaat dit voorjaar namelijk Holland-Park open, een pretpark waar Nederland centraal staat met molens, tulpen en Nederlandse restaurants.

Van onze redactie 20 februari 2022

Berlijn duitsland holland park

Het Holland-Park in Berlijn in aanbouw (eigen foto).

Holland-Park is het idee van de 56-jarige Nederlander Theo Roelofs die al meer dan dertig jaar in Duitsland woont en daar meerdere tuincentra heeft. Hij raakte geïnspireerd door de Zaanse Schans dat hij twintig jaar geleden met zijn familie bezocht. In totaal kost Holland-Park zo'n 28 miljoen euro. Dagelijks moeten er 1000 à 1500 bezoekers komen, in het weekeinde zelfs meer.

Lees ook: Doorgroeien in Duitsland: hier lopen Picnic, Coolblue en Contentoo tegenaan

Behalve Hollandse huisjes, een markthal met Nederlandse producten en een park met bloembollen, bevat het pretpark ook een tuincentrum. Daarnaast staan een kinderboerderij met ezels, schapen, geiten en alpaca's en een junglehal met onder meer stokstaartjes, schildpadden en koikarpers gepland. Ook moeten bezoekers zich kunnen vermaken in een klimhal en een grote overdekte speeltuin.

Molenaar gezocht

In totaal biedt het park werk aan 140 mensen. Holland-Park is nog op zoek naar een molenaar die kinderen kan uitleggen hoe van graan meel gemaakt wordt.

Lees hier het eerdere interview met Theo Roelofs over zijn initiatief in De Gelderlander.

Theo Roelofs en zijn gezin bij de startfase in september jl. op de bouwplaats bij Berlijn. Foto: De Gelderlander/eigen foto.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws