Nieuws Duurzaamheid

Tomatenkweker RedStar slaat slag in strijd om gebruik van plastic terug te dringen

De Westlandse tomatenkweker RedStar heeft een flinke slag geslagen in de strijd tegen het gebruik van plastic als verpakking van de tomaten in de supermarkt. De tomatenspecialist gebruikt door speciale bakjes 40 procent minder plastic.

Fred Vermeer (AD) 19 januari 2021

Redstar tomaten plastic verpakking de lier

Tomatenspecialist RedStar gebruikt door speciale bakjes 40 procent minder plastic. Foto: RedStar

Door een speciale productielijn uit te breiden, kunnen nog meer tomaten worden verpakt in dunne plastic schaaltjes in plaats van dikke emmertjes. Daardoor wordt 40 procent minder plastic gebruikt. Voor de plastic schalen met de zogenoemde ‘topseal-folie’ maakt het bedrijf gebruik van 100 procent gerecycled plastic, dat bovendien na gebruik ook weer honderd procent te recyclen is.

Lees ook: Jan-Govert van Gilst (Vibers): olifantsgras als alternatief voor plastic

Milieuvriendelijke verpakkingen

,,We verpakken elke dag zo’n 150 ton tomaten voor onze klanten”, stelt Henri Lambriex, algemeen directeur van een van de grootste tomatenspecialisten van Nederland in het AD. ,,In de supermarkt maakt de klant vaker een bewuste keuze voor milieuvriendelijke verpakkingen. Met onze tomaten in de winkelwagen helpen we ze daarbij. Bovendien zijn onze tomaten door de plastic folie beter zichtbaar.”

RedStar levert tomaten aan diverse supermarkten en groothandels. Lambriex: ,,Door de flinke uitbreiding van de topseal-verpakkingslijn hebben we niet alleen minder plastic nodig, het is ook makkelijker om de uitstraling van de verpakking aan te passen aan de wensen van de klant.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.