Nieuws Groei

Dragons’ Den-tweeling achter Nanny Nina vindt 'zakelijk moeder' in Harris

Een ware groeibriljant is het: Nanny Nina. De twee vrouwen achter dit oppasplatform hebben dat in het afgelopen jaar nog maar eens laten zien. Lyla en Jasmijn Kok kenden de potentie als geen ander en besloten precies twaalf maanden geleden dat er een investeerder in huis moest worden gehaald. Dat werd Shawn Harris, na deelname aan het tv-programma Dragons’ Den.

Robbert Daalder 7 december 2020

Jasmijn lyla kok kerst nanny nina

Jasmijn (links) en Lyla Kok, de tweelingzussen (28) achter groeibriljant Nanny Nina.

,,We hebben dit jaar twee nieuwe onderdelen gelanceerd”, begint Lyla. ,,Eigenlijk zijn het er drie. We hebben namelijk een doorbraak gehad met ons au-pairbureau. Er bestaat nu ook een Nina Nanny Academy en we hebben Matching Magic waarmee ouders hun perfecte match qua oppas kunnen vinden. We zijn er zo blij mee. Er is ook zoveel gebeurd.”

Het verhaal begint met Matching Magic. Lyla: ,,We merkten dat we erg veel vragen aan ouders en oppassers stelden om de best mogelijke match te maken. Er zijn alleen zoveel nuances waardoor dat best lastig is. Met Matching Magic hebben we daar een efficiënte oplossing voor ontwikkeld. Een algoritme zorgt ervoor dat de juiste vragen worden gesteld en het gebeurt dan dus ook nog eens automatisch. Zo krijgen we goed inzicht in iemands karaktereigenschappen en weten we precies wat een oppas bijvoorbeeld verstaat onder hygiëne. Matching Magic neemt ons veel werk uit handen en dat is toch wel heel fijn. We hebben onder meer geleerd dat het waardevol is om te investeren in talentvolle, kritische developers.”

Lees ook: Nanny Nina verovert oppaswereld; twee investeerders via Dragons' Den

Dan is de beurt aan Jasmijn, die niet onder stoelen of banken schuift hoe blij ze is dat het au-pairbureau van Nanny Nina nu écht kan gaan draaien. ,,We hebben er twee jaar over gedaan om de juiste licenties te verkrijgen waarmee we dames uit het buitenland kunnen halen. Je hebt dan te maken met de immigratie- en naturalisatiedienst. Dat is echt een uitdaging omdat je moet voldoen aan strenge wet- en regelgeving. Gelukkig is het dit jaar allemaal goedgekomen, zijn de eerste zeven aanvragen van au-pairs inmiddels goedgekeurd en zijn er zelfs al een paar hier in Nederland aan het werk.”

Antwoord op schrijnend tekort aan gastouders

,,En dan hebben we nu dus ook onze eigen erkende onderwijsinstelling”, neemt Lyla het woord weer over. ,,Er is een schrijnend tekort aan opgeleide gastouders en dus besloten we de oppassers uit onze eigen community scholing aan te bieden. Ze zijn er namelijk wel degelijk. Het probleem is alleen dat veel vrouwen vaak in het zwarte circuit actief zijn en daarmee ook nog eens een laag bedrag per uur verdienen. Dat terwijl veel van hen er liever een échte baan van maken.”

"Net als het au-pairbureau moeten we ook voor de academy certificeringen en erkenningen hebben. Dat voegt waarde toe voor ons bedrijf, maar is wel een langdurig traject"

Lyla Kok, medeoprichter Nanny Nina

Nanny Nina helpt ze daarbij door toegang tot de academy aan te bieden. Met resultaat. In september zijn er twintig studenten begonnen die eind januari hun diploma ontvangen. ,,Het opzetten van dit initiatief was opnieuw bikkelen. Net als het au-pairbureau moeten we ook voor de academy certificeringen en erkenningen hebben. Dat voegt waarde toe voor ons bedrijf, maar is wel een langdurig traject.”

Ontwikkeling niet mogelijk zonder investering Dragons' Den

De Kok-tweeling, die al sinds hun 16e bezig is met dit platform, zegt dat het allemaal niet mogelijk was geweest zonder de investering van Harris. Dragons’ Den-investeerder Pieter Schoen deed mee aan de onderhandelingen na de televisie-uitzending, maar omdat de plannen van de zussen te ver bij die van hem vandaan lagen, besloot Harris zijn aandeel (investering: 340.000 euro) over te nemen. ,,Shawn is nu de enige aandeelhouder en dat willen we voorlopig zou houden”, verzekert Jasmijn.

Tekst gaat verder onder de foto van de zussen Kok en hun investeerder Shawn Harris. Foto: Nanny Nina.

Lees ook: De boost die Dragons' Den aan startups geeft: dit zijn de succesverhalen

Dat deze twee jonge ondernemers blij zijn met hun Dragon, blijkt uit het feit dat ze spreken van een match made in heaven. ,,Het fijne is dat het bij haar niet alleen maar draait om zaken doen”, verklaart Lyla. ,,Ze is een geweldig mens en heel toegankelijk als we echt even willen overleggen. Het is fijn dat er iemand meedenkt met veel meer ervaring. Shawn heeft de skill om iets wat wij als complex vraagstuk zien, met één zin super simpel te maken.”

Harris organiseerde event voor haar Dragons' Den-deelnemers

,,Een tijdje geleden had ze een event voor al ‘haar’ Dragon’s Den-deelnemers georganiseerd. Zaten we daar in een mooi hotel in Amsterdam. Er waren lezingen van topsprekers, workshops over bijvoorbeeld Instagram en TikTok en natuurlijk ontmoetingen met de andere ondernemers waarin zij investeert. Een hele efficiënte manier van kennis delen.”

"Wij geloven 200 procent, nee 1000 procent in deze twee producten, maar vinden het nog altijd spannend of Shawn het eens zou zijn met de geplande strategie"

Jasmijn Kok, medeoprichter Nanny Nina

Eens per twee maanden zitten de zussen samen met Harris om een update over de stand van zaken te geven. Lyla geeft aan dat zij gewend zijn om met ongeveer 10 procent per maand te groeien. ,,Nu de omzet tijdens corona meer stabiliseerde, schrokken we daar een beetje van. Shawn heeft voor hetere vuren gestaan en geeft dan perspectief om meer long term te kijken en daar de strategie voor vast te houden.”

Dragon Shawn Harris 'denkt groot, heel groot'

Jasmijn: ,,Het kan nog wel een half jaar duren voordat we daadwerkelijk iets van winst overhouden aan de academy en het au-pairbureau. Wij geloven 200 procent, nee 1000 procent in deze twee producten, maar vinden het nog altijd spannend of Shawn het eens zou zijn met de geplande strategie. Ze denkt groot, heel groot en is niet bang om te investeren. Volgens mij moet ze soms weleens een beetje lachen als wij, na het pitchen van dit soort plannen, enigszins gespannen afwachten wat ze er van vindt, haha. We leren veel van haar.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.