Nieuws Groei

Fastned verdubbelt omzet door toename elektrische auto's

Fastned heeft zijn omzet in het derde kwartaal van dit jaar verdubbeld tot 3,2 miljoen euro, een toename van 96 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De uitbater van snellaadstations profiteerde van de toename van het aantal elektrische auto's in de landen waar het actief is. Ook voegde de onderneming nieuwe stations toe aan zijn netwerk.

Van onze redactie 12 oktober 2021

Fastned auto laden elektrisch rijden groene stroom energie

In het derde kwartaal opende Fastned 21 stations, waarvan 14 in Nederland. Daarmee kwam het totaal op 164 laadstations in 5 landen. Foto: Fastned

Volgens Fastned wordt de vraag naar opladen nog wel beïnvloed door het coronavirus, meldde het bedrijf bij de presentatie van zijn kwartaalupdate. Door heel Europa werken nog steeds meer mensen thuis dan voor de coronapandemie en daardoor is het aantal reisbewegingen minder.

Lees ook: Snellaadbedrijf Fastned groeit door toename elektrische auto's

Opladen van elektrische auto's duurder door stijging stroomkosten

In het derde kwartaal opende Fastned 21 stations, waarvan 14 in Nederland. Daarmee kwam het totaal op 164 laadstations in vijf landen. Het bedrijf is begonnen met de bouw van stations in Frankrijk. Dat wordt het zesde land waar Fastned actief is. Het is de bedoeling dat er voor het eind van dit jaar negen stations zijn opgeleverd langs belangrijke Franse snelwegen.

Het opladen van elektrische auto's wordt waarschijnlijk ook duurder nu de stroomkosten stijgen. Fastned heeft nog geen besluit genomen over een eventuele prijsstijging, maar meldde onlangs dat het ,,logisch is dat de stijgende stroomkosten worden doorberekend in de prijs van het laden van elektrische auto's".

Fastned, dat ruim 65.000 klanten heeft, houdt de prijs van de elektriciteit uit de laadpalen al ruim 4 jaar gelijk.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws