Nieuws Jonge Ondernemers

Jonge ondernemer Yorick (28) durft het aan en koopt garagebedrijf met woning

Yorick Nijhoff (28) uit Nijverdal is eigenzinnig. Hij wil graag zijn eigen koers varen en dan ergens vol voor gaan. Dat moment is daar. Hij waagde deze maand de sprong in het diepe en kocht een oud garagebedrijf. Helemaal voor zichzelf.

Han Haveman (AD) 16 juni 2023

Yorick Nijhoff garage monteur

Yorick Nijhoff heeft Auto Nijendijk/Wulff gekocht. Hij wil het bedrijf voorlopig op dezelfde voet voortzetten. Foto: Lenneke Lingmont

Het bordje ‘Auto Nijendijk/Wulff’ prijkt op de gevel. Hier aan de Mensinkweg moet het gaan gebeuren. Eigen baas worden, noemt Yorick een ‘logische stap’, want het is een wens die hij al langere tijd koestert. Hij wil graag zijn eigen tijd kunnen indelen, zelf kunnen bepalen wat ergens moet gebeuren en is daarom bereid de financiële zekerheid van een vaste baan in te ruilen voor het ondernemerschap, waar nu een keer meer risico’s aan kleven.

„Het vergt een flinke investering en het ondernemerschap gaat gepaard met de nodige verantwoordelijkheid. Dat is best spannend, maar als ik nu extra uren ga werken, doe ik dat tenminste voor mezelf en de toekomst, die ik op deze plek samen met mijn vriendin wil opbouwen”, benadrukt Yorick in het AD.

''Het bedrijf staat midden in een woonstraat, maar dat beschouw ik als een groot voordeel. Bijna de hele buurt is klant hier''

Yorick Nijhoff

Zelf ‘prutsen’ om brommers en scooters weer aan de praat te krijgen

‘Zoveel mogelijk zelf doen’, was het devies dat hij vanuit huis meekreeg. Zelf de problemen aanpakken en zoeken naar de beste oplossing. Deze levenshouding kwam hem in zijn jonge jaren al goed van pas, want zijn brommers en scooters gingen regelmatig kapot. Zelf ‘prutsen’ om ze weer aan de praat te krijgen, droeg bij aan zijn keuze voor een opleiding in de autotechniek.

Na een korte periode bij een garagebedrijf in Raalte kwam Yorick bij Scania Trucks in Zwolle terecht. Eerst aan de lopende band, later als monteur in de werkplaats. Hij wilde graag terug naar Nijverdal, de plek waar zijn vriendin Ellis Klompenmaker (28) en zijn meeste vrienden wonen. In de zoektocht naar een gezamenlijke woning kwam onverwachts een garagebedrijf op zijn pad en daarmee de mogelijkheid om zijn langgekoesterde droom te laten uitkomen.

''Als je niet beter zou weten, zou je denken dat het leegstaat en dat hier helemaal niets gebeurt. Maar dat is zeker niet het geval''

Yorick Nijhoff

Universeel garagebedrijf met een werkplaats en showroom

Auto Nijendijk/Wulff is al 43 jaar op dezelfde plek gevestigd. Een universeel garagebedrijf met een werkplaats en showroom, waar automobilisten terechtkunnen voor een occasion, apk, onderhoudsbeurt of reparatie van hun heilige koe.

„Eigenaar Karel Nijendijk is inmiddels 73 jaar en wilde het al langere tijd rustiger aan gaan doen. Temeer daar de gezondheid van zijn vrouw te wensen overlaat. Hij gaat me in deze overgangsfase helpen, samen met monteur Gert Wulff. Het bedrijf staat midden in een woonstraat, maar dat beschouw ik als een groot voordeel. Bijna de hele buurt is klant hier. De gemeente Hellendoorn zou dit bedrijf graag willen verplaatsen, maar dan moet ze wel met een flinke cheque over de brug komen”, zegt Yorick gekscherend.

Een likje verf en nieuwe reclameborden zijn een eerste begin

En: „Ik wil iets doen aan de uitstraling van het pand. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat het leegstaat en dat hier helemaal niets gebeurt. Maar dat is zeker niet het geval. Een likje verf en nieuwe reclameborden zijn een eerste begin. Ik ga hier straks als monteur aan de slag en mijn vriendin neemt op termijn een deel van de administratie voor haar rekening. Al met al een flinke uitdaging, die we voor de volle honderd procent aangaan.”

Lees ook: Rotterdamse ondernemers willen meer vrouwen in autobranche: ‘Geen verschil tussen mannen- of vrouwenwerk’

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws