Nieuws Marketing

Startup Gerrard Street verkoopt koptelefoon abonnementen

Ze noemen hun product de Spotify onder de koptelefoons; de bedenkers van Gerrard Street. Het idee is simpel. Je sluit een abonnement van 7,50 euro per maand af en krijgt een koptelefoon van kwaliteit die je nooit meer weg hoeft te gooien. Mocht er iets kapot gaan, dan wordt het vervangen en gerecycled.

Lotte Grimberg 15 juli 2016

Gerrardstreetkoptelefoon

Oprichter Tom Leenders slaat hiermee, naar eigen zeggen, twee vliegen in één klap. “Ik gooide per jaar zo’n 2 tot 3 dure koptelefoons weg vanwege een klein foutje, zoals een breuk in de kabel. Dat kost niet alleen gigantisch veel geld, maar is ook nog eens doodzonde voor het milieu. ”

“Nu verdienen veel bedrijven geld aan snel sneuvelende onderdelen, omdat je dan weer nieuwe moet aanschaffen. Maar als je zoals Gerrard Street werkt, is het rendabeler als er niets kapot gaat.” Dit is dan ook de reden waarom de kwaliteit van de koptelefoon bovenaan staat. Het akoestische ontwerp is daarom ook gemaakt door één van de toppers op het gebied van speakers, namelijk het Nederlandse bedrijf Scheek Loudspeakers.

Deeleconomie

De startup staat er nu nog alleen voor, maar wil maar wat graag samen gaan werken met onder andere Spotify en Netflix. “Zij zijn net als wij onderdeel van de deeleconomie. We moeten op dit moment alleen eerst meer koptelefoons verkopen. Daarnaast zijn we ons ook aan het bepalen welke partner geschikt is.”

Op dit moment heeft de startup zo’n 550 koptelefoons verkocht. “We hopen in september 1000 koptelefoons verkocht te hebben. Daarna willen we snel naar de 10.000 gaan”, vertelt hij vol zelfvertrouwen. Maar daar blijft het niet bij. “Binnen nu en vijf jaar willen wij zo groot zijn dat we koptelefoons verkopen in heel Noord-Europa en in de Verenigde Staten.” Het eerste opstapje is al gemaakt. De startup biedt de koptelefoons al aan op Engelse bodem.