Nieuws Marketing

Vanaf volgend jaar komen Vlielander biertjes écht uit Vlieland

Een leegstaande loods op bedrijventerrein Oosterseveld wordt ingericht als ambachtelijke brouwerij. Dat betekent dat Vlielander speciaalbieren als Selkie en Rampzalig vanaf volgend jaar ook daadwerkelijk uit Vlieland komen.

Van onze redactie 5 augustus 2016

Bier mout stock1065

Momenteel worden de bieren nog gebrouwen in Amstelveen. "Maar we kunnen niet eeuwig met eilander water naar de wal blijven varen", zegt brouwer Bojan Bajic tegen Vliestroom. Bovendien worden de biertjes gebrouwen met uitsluitend Vlielander ingrediënten als duinwater, oesters en zeewier. Tijd voor Brouwerij Vlieland.

Vlieland in een flesje

"We willen Vlieland in een flesje doen", legt mede-initiatiefnemer Gosse Beerda uit. "De loods is een buitengewoon geschikte locatie daarvoor. We zijn omringd door prachtige natuur."

Lokaal en natuurlijk ondernemen

Staatsbosbeheer, eigenaar van de loods, is enthousiast over de nieuwe invulling van het pand. "Ondernemen met lokale en natuurlijke producten past bij onze missie en gedachtengoed", aldus gebiedsmanager Tamara Bok. Naar verwachting verschijnen de eerste volledig op het eiland gebrouwen biertjes in april 2017.