How-to Overig

Contentmarketing voor ondernemers: vijf actuele trends

Het moet korter, maar echtheid is een voorwaarde. Het moet persoonlijker, maar wordt steeds vaker via voice-technologie opgezocht. En ja, ook jij moet aan de slag met video. Dit zijn de belangrijke trends op het gebied van contentmarketing voor ondernemers. Met aanvullende whitepaper als download!

Van onze redactie 17 juni 2020

Een waarschuwing vooraf: dit artikel is onderdeel van onze contentmarketingstrategie. En jij, beste lezer, behoort tot onze doelgroep. Is dat fout? Integendeel! We hopen juist dat je er iets mee gaat doen. Maar we houden je misschien wel af en toe een spiegel voor. Hebben wij je aandacht? Mooi, dan is de eerste stap van onze strategie geslaagd.

Meer weten over de vijf trends? Download nu de whitepaper!

Even wat cijfers. Dit zijn de door B2B-marketeers meest opgevoerde doelstellingen voor contentmarketing in 2019. De gegevens komen van het contentmarketinginstituut in de VS. Dit zijn de hoogst scorende doelstellingen:

merkbekendheid creëren - 86 procent

sympathie in de doelgroep opwekken - 79 procent

bouwen aan geloofwaardigheid en vertrouwen - 75 procent

Minder hoog scoren deze doelen bij dezelfde marketeers:

klantenbase opbouwen - 45 procent

verkoop en omzet genereren - 53 procent

loyaliteit van bestaande klanten opbouwen - 63 procent

Het begint met contentcreatie

Terwijl die laatste drie zich nadrukkelijker richten op het opbouwen van een duurzame relatie met klanten en (nog) niet-klanten. Dat leidt uiteindelijk tot bottom-line resultaten. Misschien heeft dit wel iets te maken met het feit dat bij 32 procent van de ondernemingen niemand fulltime met contentmarketing bezig is. Ook omdat de helft van alle responderende marketeers tenminste een deel van hun werkzaamheden uitbesteedt, met name contentcreatie. Terwijl het daar juist mee begint.

Lees ook: Storytelling: zo vertel je het verhaal van jouw merk

Vind de juiste makers

Hier download je een lijstje met actuele contentmarketingtrends. Een advies vooraf gaan we je niet onthouden: vind makers van inhoud die begrijpen wat uniek is aan je bedrijf. Die weten hoe ze boven het middelmatige uit kunnen stijgen. Verras je publiek met hun vaardigheden via verschillende kanalen.

Meteen in contact met die makers en de mensen van DPG Media die je kunnen helpen om de juiste kanalen te kiezen? Vul hieronder je gegevens in en wij nemen snel contact met je op.