Nieuws Arbeidsmarkt

Aandacht voor mentale gezondheid belangrijke reden voor millennials om te switchen van werkgever

93 procent van de millennials vindt dat werkgevers meer verantwoordelijkheid moeten nemen over de mentale gezondheid van hun werknemers. Meer dan de helft van ondervraagden overweegt zelfs om van werkgever te veranderen omwille van hun mentale gezondheid. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van OOPKOP.

Van onze redactie 12 mei 2023

Mentale gezondheid werknemers millennials oopkop

Te weinig aandacht voor de mentale gezondheid? Dan gaan veel millennials op zoek naar een andere werkgever.

Sprints & Sneakers heeft zich als missie gesteld om positieve impact te maken en daarmee wereldproblemen op te lossen. Onderdeel van de bedrijfscultuur is daarbij de Quality of Life. Het welzijn van de medewerkers zit verankerd in het DNA en de growth hacking agency wil graag andere bedrijven meenemen in deze filosofie. Dat heeft onder meer geleid tot de samenwerking met OOPKOP, het platform voor mentaal fitte medewerkers.

''Om millennials vast te houden loont het om ze te helpen bij hun mentale gezondheid. 64 procent zou namelijk langer bij een werkgever blijven''

Reinier de van der Schueren, oprichter OOPKOP

Noodzaak van aandacht voor mentale gezondheid door werkgevers

Als onderdeel van de growth hacking-activiteiten voor OOPKOP is er een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de mentale gezondheid van millennials. Deze groep werknemers tussen de 24 en 44 jaar vormt 40 procent van de totale arbeidsmarkt. Ook is dit de groep die veel te maken heeft met verzuim door mentale klachten. Bijna twee derde van de millennials ervaart mentale gezondheidsproblemen door werk en 55 procent overweegt om die reden van werkgever te veranderen.

Reinier de van der Schueren, oprichter van OOPKOP, over de noodzaak van aandacht voor mentale gezondheid door werkgevers: ,,Om millennials vast te houden loont het om ze te helpen bij hun mentale gezondheid. 64 procent zou namelijk langer bij een werkgever blijven als deze meer om zijn of haar mentale gezondheid zou geven. Onder de jongere millennials is dit zelfs 72 procent.”

Lees ook: Platform voor mentale gezondheid OOPKOP haalt 1 miljoen groeikapitaal op

'Groei zit niet alleen in cijfers maar ook in persoonlijke ontwikkeling'

Bart Snijders, oprichter van Sprints & Sneakers: ,,Sinds de start van onze agency houden we de vrijdag vrij om niet direct voor klanten te werken, maar aan onszelf. Iedereen krijgt op die dag de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en de beste growth hacker te worden. Groei zit niet alleen in cijfers maar ook in persoonlijke ontwikkeling en mentale gezondheid kan daarin niet ontbreken.”

Het volledige onderzoeksrapport, uitgevoerd door Norstat Nederland, is te downloaden via oopkop.nl.

Lees ook: Werknemer snakt naar vrije tijd: helft wil meer verlof sparen via werkgever

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws