Aangeboden door Gemeente Hardenberg

Branded Content Regio

Dit zijn dit jaar de beste ondernemers van Hardenberg

Een mooie opsteker voor machinefabriek Drabo op het Vechtdal Ondernemers Feest. Directieleden Marc Back, Renate Meulenkamp en Jaap Oosterhof zijn blij en trots dat zij een jaar lang de titel Ondernemer van het Jaar mogen voeren.

Van onze redactie 27 november 2019

Vechtdal Ondernemersverkiezing 2019 winnaars

,,Het is een mooie waardering voor onze mensen op de vloer", zegt Marc Back, die sinds 2006 aan het roer staat van het familiebedrijf. De machinefabriek in Hardenberg telt 85 personeelsleden en is gespecialiseerd in CNC-draaien, frezen, honen en lassen. ,,De maakindustrie heeft het moeilijk en verdient aandacht", stelt de directeur.

,,Deze titel kan ons helpen onze naamsbekendheid te vergroten. Het valt niet mee jongeren enthousiast te krijgen voor een baan in de metaalindustrie. We zien het mede als onze taak om techniek onder de aandacht te brengen. Veel mensen weten niet hoe mooi het vak verspanen is en dat je ermee van toegevoegde waarde kunt zijn voor de wereldeconomie", zegt Back. ,,Dát willen we naar buiten brengen. Het mooiste zou zijn als we in Hardenberg voldoende enthousiaste jongeren kunnen vinden en op kunnen leiden."

''Wij hadden ambities om een eigen bureau te starten dat naast de beauty ook de brains levert''

André Hofsink en Jasper Fransen, JA!

JA!

Strategisch ontwerpbureau JA! nam de titel van Starter van het Jaar mee naar Hardenberg. Het bedrijf, drie jaar geleden gestart door art director André Hofsink en strateeg Jasper Fransen kende een vliegende start. Naast de titel beste starter kwam JA! als beste nieuwkomer binnen in de Fonk50, de lijst van de vijftig beste en meest spraakmakende bureaus.

Hardenberg was voor de twee ondernemers een logische keuze. ,,Wij hadden ambities om een eigen bureau te starten dat naast de beauty ook de brains levert. Een bureau dat marketingstrategieën en onderscheidend design samenvoegt, was er niet in de regio Hardenberg. Daarbij heeft Hardenberg ontzettend veel mooie bedrijven die we konden bedienen. Inmiddels weten bedrijven uit heel Nederland ons te vinden", vertellen Hofsink en Fransen, die gevestigd zijn in De Kastanjehof.

Ze hebben zich hard gemaakt om de oude basisschool in het centrum van Hardenberg als een marketingmagneet te laten werken voor bedrijven, overheden en instanties, maar ook voor creatief talent. ,,Een creatieve hub moet het worden zodat jong talent hier blijft en niet per se naar Twente of Zwolle hoeft."

Studentondernemers van het jaar 2019 werden René Daatselaar Baarslag, Jilmar Kleinlugtenbeld en Ezra Schoonen van Housone, die betaalbare en duurzame studentenhuisvesting creëert in containerstudio's.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met de gemeente Hardenberg.