Advertorial van Ben Tiggelaar

Advertorial Regio

Met De Ladder leer jij hoe je veranderingen moet doorvoeren

Afgelopen week verscheen het boek De Ladder van gedragswetenschapper en leiderschapsgoeroe Ben Tiggelaar. Drie korte vragen.

De Ondernemer i.s.m. Ben Tiggelaar | Foto: Elisabeth Ismail 19 juni 2018

Ben Tiggelaar boek De Ladder gedrag

Wie iets wil verbeteren in zijn werk, moet daarvoor bijna altijd iets veranderen in zijn gedrag. In De Ladder leg ik heel praktisch uit hoe dat werkt.

Wat hebben ondernemers eraan?

Als je beter snapt hoe gedrag werkt - bij jezelf, collega's, klanten - word je een betere ondernemer. En ook een betere leider, echtgenoot en opvoeder, haha.

Wat is de allerbeste tip?

Het staat bomvol met tips. Maar voor mensen zonder baas zeg ik: 'zelf-monitoring'. Bijhouden, bijvoorbeeld in een app, of je het nieuwe gedrag dat jij essentieel vindt ook écht uitvoert. Klinkt simpel, maar onderzoek laat zien dat dit supereffectief is.

En wat moet ik doen als ik medewerkers wil veranderen?

De beste manier om het gedrag van andere mensen te beïnvloeden, is het zo makkelijk mogelijk maken van het gewenste gedrag. Stel jezelf de vraag: wat kan ik aanpassen in de werkomgeving, de automatisering, de checklijsten, de regels in mijn bedrijf waardoor het makkelijker wordt om te doen wat we willen.

Dr. Ben Tiggelaar is gedragswetenschapper. Hij is bekend van bestsellers als Dromen Durven Doen en seminars als MBA in één dag (www.tiggelaar.nl).

De Ladder: Waarom veranderen zo moeilijk is én... welke 3 stappen wel werken, 17,95 euro