Advertorial van Ondernemers Peelland

Advertorial Regio

Ondernemers Peelland trapt af met Leon Vlemmings

Ondernemers Peelland trapt 21 februari af met het laatste nieuws over de rol en het proces van Helmond Sport op weg naar het nieuwe multifunctionele stadion en de Sport- en Beleefcampus op De Braak. De eerste in een reeks activiteiten die de vereniging inzet om ondernemers op een ontspannen manier samen te brengen. Een simpele formule die al bijna 25 jaar goed werkt.

Aldi van Lierop | Foto: Harold van der Horst 22 januari 2019

Ondenremers Peelland

“Het programma 2019 staat als een huis. Daarmee onderscheiden we ons echt van andere ondernemersclubs”, vertelt bestuurslid Aldi van Lierop enthousiast. “Het jaar 2019 is de opmaat naar ons 25-jarig jubileum in 2020. Daarom zetten we dit jaar de deur extra ver open voor ondernemers die kennis willen komen maken. We snijden boeiende thema’s aan, zoals integriteit en jong ondernemerschap, we zijn te gast bij de bedrijven Sligro en Can-Pack en in juni worden we in Helmond’s zusterstad Mechelen ontvangen door burgemeester Bart Somers. Somers is er inmiddels zeventien jaar burgemeester en beroemd om de manier waarop hij diversiteit omarmt en de stad tot bloei heeft gebracht. Dat is een ontmoeting waar ik met veel plezier naar uitkijk. En als we dan toch in België zijn, drinken we natuurlijk ook gezellig een smakelijk biertje met elkaar. Samen lekker eten en drinken is sowieso vaste prik. Die Brabantse gemoedelijkheid koesteren we bewust.”

Lees ook: OP: al bijna 25 jaar Brabants gemoedelijk

Lid van het eerste uur, Sicco van Maanen, sluit ook dit jaar weer met plezier bij alle activiteiten aan. “Mijn lidmaatschap levert me nog steeds veel inspiratie en plezier op. Iedereen kan in een gemoedelijke omgeving ervaringen delen. Mensen enthousiast maken en houden voor het ondernemerschap is veel meer dan zeggen ‘mag ik een opdracht van je?’ Het gaat bij OP niet om het directe zakendoen. We horen wel graag hoe we je in je ondernemerschap kunnen helpen. Daar is het 25 jaar geleden ook allemaal mee begonnen. Toen nog onder de naam Jonge Ondernemers Peelland. We hadden bij de oprichting eigenlijk besloten dat je na vijf jaar ondernemerschap geen lid meer kon zijn. Daar zijn we op teruggekomen omdat juist de combinatie van ervaren en minder ervaren leden mooie gesprekken en ontmoetingen oplevert. Iedere ondernemer weet dat goede relaties het fundament zijn onder zijn of haar business. Aan dat fundament dragen met Ondernemers Peelland graag een steentje bij.”