Nieuws Regio

Rabobank: eigen succes creëren doet u zelf

Succes creëert u als ondernemer zelf. Door te investeren bijvoorbeeld, met een passende financiering. Wat betreft die financiering helpt de Rabobank u op weg. Wel zo prettig, want er bestaan vandaag meer verschillende financieringsvormen dan ooit tevoren.

Synpact | i.s.m. Rabobank 26 april 2017

Rabobank alternatief financieren

Een financiering is maatwerk en afgestemd op uw investeringsplan. De Rabobank zoekt op persoonlijke wijze met u naar de juiste oplossing. Of het nu gaat om een bancaire financiering of alternatieve vormen. De kracht ligt hierbij in het vinden van de juiste mix van financieringsoplossingen, zodat u door kunt met uw plan. Samen sparren dus, om samen tot een oplossing te komen. En dat kan heel vlot gaan, want wie alvast het cijferwerk online voorbereid, kan vaak de volgende werkdag al in gesprek met een financieringsexpert. In veel gevallen krijgt een ondernemer dan al direct te horen of het plan gefinancierd kan worden.

Juiste mix

Soms past een lening of krediet naadloos en soms helpt het juist om voor een combinatie van financieringsvormen te gaan. Denk aan lease, voorraadfinancieringen, financieringen voor duurzaam ondernemen of investeringsfondsen die zich specialiseren in uw branche. Door samen te sparren met een accountmanager van de Rabobank kan snel duidelijk worden welke vormen het beste matchen bij uw plan. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar uw situatie nu, maar ook naar uw ambities in de toekomst.

Lees ook: Handig overzicht: alternatieve vormen van financiering voor mkb-ondernemers

Iedere dag bij de Rabobank:

  • 100 Ondernemers die hun financiering online insturen
  • 1500 Accountmanagers die voor u klaarstaan
  • € 58 Miljoen aan nieuwe financieringen

Technocon haalt geld op uit de crowd

Patrick Horst klopte bij zijn Rabobank aan voor een financiering waarmee hij de andere aandeelhouders in zijn bedrijf kon uitkopen. Samen bespraken zij ook de mogelijkheden van crowdfunding en haalden er een expert bij van Collin Crowdfund. Horst: “We waren echt verrast hoe snel dit allemaal is gegaan. Binnen korte tijd hadden we 500 investeerders. Ambassadeurs eigenlijk. Mensen die wij niet kennen, maar wel interesse hebben in ons bedrijf.”

Financieringsmix snelle springplank

Seamore en de Rabobank gingen samen in zee en niet veel later lag het supervoedzame zeewier van dit jonge bedrijf al in meer dan 400 supermarkten. Voor de financiering hielp de bank hen op weg met Crowdfunding, private equity en een deel bancaire lening. Seamore verwacht binnen enkele jaren hun zeewierproducten ook internationaal te verkopen.

Duidelijkheid in één dag

”Ik liep met een gevoel de deur uit dat ik echt op de juiste weg zat en mijn aanvraag was direct goedgekeurd” Ricardo Rietveld van Bloei Interieurbeplanting Eindhoven vertelt zijn verhaal op de video hieronder.

Rabobank introduceert

In 2017 komt de Rabobank met een aantal vernieuwende ideeën op het gebied van financieren. Initiatieven die u als ondernemer verder helpen en in uw eigen kracht zetten.

Rabo&Co: Rabobankklanten die elkaar helpen groeien

De Rabobank lanceert medio 2017 Rabo&Co. Dit platform brengt vermogende particulieren en ondernemers met een goed plan die financiering zoeken samen.

Doet u als ondernemer een financieringsaanvraag bij de Rabobank dan kunt u in overleg met uw accountmanager besluiten om een deel van het benodigde bedrag via het Rabo&Co platform op te halen. U hoeft daar zelf niets extra’s voor te doen, maar er staat voor u wel een rentekorting tegenover. En voor de investeerders op het Rabo&Co platform is het een manier om een hoger rendement op vermogen te krijgen dan met sparen.

Factuurkrediet: werkkapitaal

In het derde kwartaal van dit jaar komt de Rabobank met Factuurkrediet. Een slimme oplossing voor ondernemers die direct over het geld willen beschikken dat vastzit in facturen. Factuurkrediet is gekoppeld met de administratie van het bedrijf.

Lees hier het magazine Financieren – Op weg naar groei