Aangeboden door DELTA Energie

Branded Content Regio

Sandee Hoveniers viert dertigjarig bestaan

Sandee Hoveniers bestaat dit jaar 30 jaar. Ze voeren kleine en grote projecten uit, onder andere voor nieuwe vakantieparken. Duurzaamheid en het behoud van de natuurlijke omgeving staan bij dit veelzijdige bedrijf hoog in het vaandel. ‘Je wilt voor de kinderen een mooiere wereld achterlaten’.

Sandra van den Nieuwenhof 14 mei 2019

Jan sandee hoveniers 1

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Sandee Hoveniers en DELTA.

Sandee Hoveniers ontwerpt, realiseert en beheert groenvoorzieningen. Ook houdt het bedrijf zich bezig met projectinrichting. ,,We bieden maatwerk en totaaloplossingen in buiten- en binnenwerk, van het eerste grassprietje tot en met het laatste theelepeltje”, aldus directeur Jan Sandee.

Hun specialiteit is het aanleggen van de terreinen bij vakantieparken, vooral in relatie met zon, zee en strand, met duurzaamheid als uitgangspunt. Zo realiseerden zij in Punt-West Beachresort in Ouddorp complete duintuinen tussen de vakantiewoningen. De woningen gaan daar op een natuurlijke wijze in het landschap op. ,,We kijken vanaf de ontwerpfase naar de beplanting: wat groeit waar het beste en hoe kun je bestaande beplanting hergebruiken? Bij de aanleg van het park in Ouddorp hebben we de bestaande beplanting opgepakt. Deze planten stonden een jaar in quarantaine. Na het graven van een baai en het creëren van vier meter hoge duinen, brachten we ze hier weer in leven. Ook kwamen beschermde plantensoorten terug op de natte oevervegetatie. Daarnaast verzorgden we de groene daken. Ook dat is duurzaam want een groen dak isoleert. We zijn trots op ieder park. Op Punt-West maken we geen strak aangelegde tuinen maar een aantrekkelijk duingebied. En we brengen het mooie van de natuur terug.“

Samenwerking Sandee Hoveniers en particulieren

Het bedrijf werkt ook samen met particulieren in de omgeving aan duurzaamheid. Op het dak van de bedrijfspanden van Sandee Hoveniers liggen zonnepanelen van een lokale energiecoöperatie. ,,Particulieren die met duurzaamheid aan de slag wilden, maar zelf geen zonnepanelen kwijt kunnen, benaderden ons hiervoor. Zo kunnen zij participeren in een project met zonnepanelen en doen wij mee aan een stukje zichtbare duurzaamheid. DELTA Puur Zeeuws Groen ondersteunt dit door deze stroom af te nemen en weer aan te bieden aan Zeeuwse gebruikers. Dat maakt de cirkel rond.”

DELTA Puur Zeeuws Groen is groene stroom die volledig in Zeeland is opgewekt met wind, water en zon: de windmolens op de Oesterdam, de getijdencentrale in de Oosterscheldekering en tientallen zonnedaken in heel Zeeland. Sandee Hoveniers kiest ook bewust voor elektriciteit van DELTA Puur Zeeuws Groen. ,,Dit is namelijk 100 procent groene stroom. DELTA Puur Zeeuws Groen wordt als groene stroom opgewekt en komt als 100 procent groene stroom terug. Het is goed om daar als bedrijf aan mee te doen, want je wilt voor je kinderen een mooiere wereld achterlaten.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Sandee Hoveniers en DELTA.