Nieuws Familiebedrijf

Wilfred Genee toch niet nieuwe topman van JHB Group Schijndel

Wilfred Genee wordt toch geen CEO bij het bedrijf van Hans Brus in Schijndel: ,,Het was praktisch niet haalbaar", zegt hij in het Brabants Dagblad.

Thijmen Alleman 14 september 2017

Wilfred Genee Hans Brus JBH

Tv-presentator Wilfred Genee wordt toch niet de chief executive officer (CEO) van de JHB Group in Schijndel. Na veel overleg met huidig CEO Hans Brus kwamen ze erachter dat ze er inhoudelijk niet uitkwamen. Ook omdat het praktisch niet haalbaar voor Genee was om het werk bij het bedrijf te combineren met zijn andere werkzaamheden. Genee: ,,Hans en ik zijn allebei wel teleurgesteld, maar als het niet haalbaar is, kun je het beter niet doen."

Vriendschap

Eind juni werd bekend dat Genee de opvolger zou worden van Hans Brus bij JHB Group. Achteraf is die bekendmaking misschien wat voorbarig geweest. ,,Het voorstel komt voort uit een vriendschap tussen Hans en mij. Toen we onze verjaardagen samen vierden, hebben we het nieuws naar buiten gebracht. Dat was misschien wat voorbarig, maar we waren allebei enthousiast over het idee."

Lees ook: Wilfred Genee wordt ceo familiebedrijf JHB Group

Dat is Genee nog steeds, maar het bleek niet haalbaar om het werk als CEO te combineren met onder meer zijn televisiecarrière. ,,Hans had het in eerste instantie over twee dagen in de week werken voor het bedrijf, maar de afgelopen periode kwamen we erachter dat het praktisch niet haalbaar is om al het werk in twee dagen te doen. Ook over de strategische invulling dachten we anders. Dan kun je besluiten om het toch te proberen en halverwege tot de conclusie te komen dat het niet werk. Of je gaat er als volwassen mensen mee om en je besluit om het niet te doen."

Mooi bedrijf

Zijn beslissing heeft niks te maken met het bedrijf of zijn enthousiasme voor de kans die hij zou krijgen. ,,Ik wil vooropstellen dat ik JHB Group een erg mooi bedrijf vind, met veel potentie. Ik snap ook dat mensen binnen het bedrijf misschien teleurgesteld zijn dat het allemaal niet doorgaat. Maar je moet er allebei een goed gevoel bij hebben, anders kun je het werk als topman niet goed doen. Dan is dit de betere beslissing om te nemen."

Toekomst

Het mag nu dan niet gelukt zijn om als topman van een bedrijf aan de slag te gaan, maar Genee ziet dat werk in de toekomst nog wel zitten.

,,Ik kom langzaamaan toch op een punt in mijn leven dat ik ook andere dingen wil proberen. Dus ik zou best aan de slag willen bij een bedrijf. Het liefst wel naast mijn televisiewerk, als dat ook haalbaar is en je daarover goede afspraken maakt."

We kwamen erachter dat het werk niet in twee dagen te doen was

Wilfred Genee