Nieuws Actueel

Grote belangstelling voor de Snuffelbox op dierendag

Op dierendag krijgen duizend honden een volle Snuffelbox. Ze worden soms nog erger verwend dan kinderen, zegt oprichter Tjeerd Korse (30) in het Parool.

Daan Borrel 4 oktober 2016

Hond dierendag

Houden honden van cadeaus en verrassingen?

"Blijkbaar wel. Op foto's en video's die klanten plaatsen op onze Facebookpagina reageren de honden enthousiast en is er grote belangstelling voor de Snuffelbox."

Honden kunnen die belangstelling natuurlijk niet echt uiten.

"Baasjes die een abonnement bij ons hebben, vertellen dat hun honden bij de deur staan als de postbode komt."

Wat zit er in zo'n box?

"Met name traktaties en snacks, aangevuld met speeltjes afgestemd op de grootte van de hond. Grote honden krijgen touwen, ballen en stevigere dingen, kleine krijgen bijvoorbeeld knuffels. Die zou een grote hond binnen een minuut kapot scheuren."

Kunnen honden de box zonder hulp openmaken?

"In principe wel. Het is een lage box waar ze makkelijk met hun snuit in kunnen. Oorspronkelijk werkten we met plakband, maar dat hebben we nu vervangen door twee plakkertjes die makkelijker te verwijderen zijn."

Kinderen die te veel cadeaus krijgen, worden verwend. Werkt dat bij honden ook zo?

"Honden worden in Nederland nog erger verwend dan kinderen, denk ik. Maar kinderlijk divagedrag blijft uit; ze gaan bijvoorbeeld niet zeuren als er geen doos is ."

Over verwend gesproken: voedselbezorgdienst Foodora bezorgt vandaag maaltijden voor katten.

"Ik verwacht de komende tijd veel van dit soort initiatieven, want de huisdierenmarkt is tot nu toe vrij conservatief gebleven. Online verkoop blijft sterk achter bij bijvoorbeeld elektronica en kleding. Er valt nog veel te winnen."

Gerelateerde artikelen:Eerste kattencafé in regio TwenteTe huur: zzp'er die de kat knuffeltHondentrimsalons hebben het heel druk