Nieuws Horeca

Enschedese ondernemers aan het woord: Erik Wooldrik van de Twentsche Foodhal

Elke maand gaat DeOndernemer op zoek naar bedrijven die vanuit Enschede ondernemen en vraagt waarom ze nou juist voor deze regio kiezen. In deze editie Erik Wooldrik van de Twentsche Foodhal.

De Ondernemer i.s.m. Gemeente Enschede| Foto: Indra Simons 15 maart 2018

I Si fotografie Foodhal 9

“Samen met Jarno Bruggeman brainstormde ik vaak over een nieuw foodconcept op de Twentse markt. We misten toch altijd wel iets in het aanbod, en dan met name duurzame vernieuwende ideeën op de culinaire markt. In 2015 besloten we te beginnen met Stoer Voer in Hengelo, een foodtruckfestival met allemaal onderscheidende gerechten, iedere ondernemer met zijn eigen foodtruck.”

Enschede bruist

“Maar omdat het in Nederland nog wel eens regent, kwamen we al snel op het idee om zoiets overdekt te organiseren. En dan niet voor een weekendje, maar permanent. Het was voor ons direct helder dat áls we zoiets wilden doen, het in Enschede moest zijn. In Enschede bruist het de laatste jaren, er gebeurt veel. Het zoeken naar een locatie was natuurlijk stap 1, en mijn aandacht werd getrokken door de voormalige Polaroid fabriek aan de Hoge Bothofstraat. Hier hangt de sfeer van talentontwikkeling en oude ambacht, heel passend bij het idee voor de Twentsche Foodhal.”

Lees ook: Enschedese ondernemers aan het woord: mode- en textielontwerpster Hellen van Rees

https://www.youtube.com/watch?v=bpTiZ3A_48k

Volop steun en motivatie

“En toen ging het ineens heel snel! Een mailtje naar de eigenaar van het pand, woningcorporatie Domijn, werd binnen een paar dagen beantwoord. Een gesprek vond plaats, en ze waren enthousiast over het plan. En niet alleen bij Domijn maar ook bij de gemeente Enschede, het Ondernemersloket en de horecavereniging vond ik de steun en motivatie die ik nodig had. Na jaren aan de zijlijn als projectmanager binnen organisaties had ik nu het heft in eigen handen. En als je je passie volgt vallen alle puzzelstukjes in elkaar!”

Verrijking voor Enschede

“De Twentsche Foodhal is een comfortabele omgeving waar je kwaliteit op je bord krijgt, maar wel betaalbaar. De lokale koks gebruiken zoveel mogelijk streekproducten en koken zo duurzaam mogelijk. Ik ben zo ontzettend blij met de mentaliteit van alle betrokkenen. Iedereen wil elkaar helpen en streeft hetzelfde doel na: Enschede verrijken, tot een nog meer bruisende en gezellige stad, waar je als inwoner, ondernemer en toerist graag bent.”

De lokale koks gebruiken zoveel mogelijk streekproducten en koken zo duurzaam mogelijk

Erik Wooldrik