Nieuws Actueel

Lufthansa schrapt 2200 zomervluchten door personeelstekort

Luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft voor de komende twee maanden 2200 vluchten geannuleerd. De stap volgt op een golf van coronabesmettingen in Duitsland, waardoor het personeelstekort bij de grootste Duitse vliegtuigmaatschappij verder is toegenomen. De chaos waarmee Europese vakantiegangers deze kampen, lijkt daarmee nog groter te worden.

ANP 24 juni 2022

Lufthansa schrapt zowel binnenlandse vluchten als Europese vluchten voor juli en augustus, verklaarde een woordvoerder. Eerder deze maand liet de luchtvaartonderneming al weten vanwege personeelstekorten 900 vluchten te annuleren in juli.

Niet alleen Lufthansa kampt met personeelstekorten. De hele luchtvaartindustrie inclusief luchthavens, grondafhandelingsdiensten en de luchtverkeersleiding heeft daar last van. In de luchtvaartsector werden tijdens de coronacrisis massaal banen geschrapt en nu heeft de sector moeite om nieuwe mensen te werven. De Europese luchtvaartmaatschappijen zien daarbij een sterke inhaalvraag naar tickets nu de reisbeperkingen na twee jaar van coronamaatregelen zijn opgeheven.

Duitsland en veel andere Europese landen worden ook geconfronteerd met een nieuwe uitbraak van het coronavirus. Hoewel deze golf minder dodelijk lijkt dan eerdere golven, stijgt het ziekteverzuim en neemt de werkdruk onder het overige personeel toe. De onvrede bij werknemers loopt daardoor verder op.

Het cabinepersoneel van de Ierse budgetmaatschappij Ryanair heeft in verschillende Europese landen al het werk neergelegd omdat ze een loonsverhoging eisen om de hoge inflatie bij te benen. Werknemers van British Airways stemden op hun beurt ook voor stakingen gedurende het drukke zomerseizoen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws