Nieuws Actueel

Op een roze wolk in de winkel ForTheLoveOf

De meeste winkeliers kopen in per doelgroep of product. Maar Michelle Bours heeft een heel ander uitgangspunt bij het samenstellen van haar assortiment, meldt het AD. In haar winkel ForTheLoveOf verkoopt de Rotterdamse van alles en nog wat, als het maar roze is. ,,Dit heb ik nog nooit iemand zien doen.''

Joline van den Oever | Foto: Joline van den Oever 16 januari 2017

Fortheloveofstore

Wie binnenloopt in het pand op de Rochussenstraat, om de hoek van het Eendrachtsplein, waant zich op een roze wolk. Hippe flesjes 'Rose Lemonade' staan te schitteren in de laaghangende winterzon, vergezeld door poederroze wollen dekens, rosé gouden sieraden, zachtroze keramieken vaasjes en een rek met zuurstokroze jassen. Zelfs in de Engelstalige muziek die zachtjes op de achtergrond speelt, zitten subtiele verwijzingen naar het woord 'pink'.

Neonverlichting

Zodra de avond valt, hult de winkel zich in een felroze gloed dankzij de neonverlichting in de etalage. Michelle, gekleed in een lichtroze trui en voorzien van fuchsia gelakte nagels, houdt zich strikt aan haar roze thema. De meest spectaculaire kleur die ze kon bedenken om haar vernieuwende winkelconcept mee af te trappen. Vanaf april is het namelijk de beurt aan een nieuwe tint om drie maanden lang in de schijnwerpers te staan. ,,Hierna kleurt alles wit, dan wordt het assortiment ook wat toegankelijker voor mannen. Nu heb ik vooral vrouwenkleding, al zijn de accessoires wel uniseks."

Pinterest

Precies een jaar geleden ontstond bij Michelle het idee voor de winkel. ,,Al scrollend op de website Pinterest, een digitaal prikbord waar inspirerende afbeeldingen verzameld kunnen worden in themamappen, kwam ze tot een ontdekking: ,,Ik zag dat sommige mensen hun inspiratiebeeld categoriseerden op kleur. Toen bedacht ik hoe leuk het zou zijn als spullen ook op die manier in een echte winkel te koop zijn."

Concept

Al vrij snel kwam Michelle erachter dat er nog geen winkel in Nederland was die het assortiment op één kleur baseerde. Ze besloot het idee om te zetten in een concreet concept.

Duurzaamheid

Midden december opende Michelle stilletjes haar winkel, gesteund door familie en vrienden die er het volste vertrouwen in hebben. Ook bezoekster Foekje van Duin is enthousiast: ,,Doordat het kleurthema en daarmee het hele assortiment elk seizoen verandert, blijft het verrassend." Behalve op kleur selecteert Michelle ook op duurzaamheid en kwaliteit, rekening houdend met zowel de kleine als grote portemonnee.