Nieuws Actueel

TSMC boekt recordwinst dankzij sterke vraag naar halfgeleiders

Het Taiwanese TSMC, de grootste chipfabrikant ter wereld, blijft profiteren van de aanhoudend sterke vraag naar halfgeleiders. Dankzij de grote vraag naar elektronica boekte de belangrijkste chipleverancier van iPhonemaker Apple een recordwinst in het tweede kwartaal.

ANP 14 juli 2022

ANP140722063 1

TSMC, dat een belangrijke klant is van chipmachinemaker ASML, behaalde afgelopen kwartaal een nettowinst van 237 miljard Taiwanese dollar, omgerekend zo'n 7,9 miljard euro. De winst viel ook hoger uit dan analisten hadden verwacht. Eerder liet het bedrijf al weten dat de omzet met 44 procent is gestegen. Voor het hele jaar voorziet TSMC een omzetgroei van rond de 35 procent.

De resultaten zijn een nieuwe opsteker voor de chipsector, die dit jaar onder druk staat. In de sector wordt gevreesd dat de economische vertraging en de stijgende inflatie de vraag naar elektronische apparaten zoals smartphones en ook auto's, die allemaal chips nodig hebben, zouden schaden. Eerder deze maand kwam het Zuid-Koreaanse Samsung, de grootste fabrikant van geheugenchips, ook al met geruststellende omzetcijfers.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws