Video Brexit

Hans Biesheuvel (ONL): 'Brexit is een gemiste kans'

'Een gemiste kans' is kort, bondig en duidelijk wat Ondernemend Nederland (ONL)-voorzitter Hans Biesheuvel van de naderende Brexit vindt. ,,Het is jammer dat het zover gekomen is. Ik droom nog steeds van een Europese markt."

Interview: Thomas Hendriks | Video & Edit: Mark van Binsbergen 30 januari 2020

Kink in de kabel

Als oprichter van Ondernemend Nederland (ONL) komt Biesheuvel met een stevig standpunt. ,,Het is jammer dat het zover gekomen is. Ik droom nog steeds van een Europese markt, dat is toch wat ondernemers het liefste willen. Er komt nu een kink in de kabel en dat is jammer. Tegelijkertijd moeten we niet vergeten dat de Verenigde Staten, Noorwegen en Zwitserland ook niet in de Europese Unie zitten, maar wel in de top 10 van belangrijkste zakenpartners van Nederland staan. Nederlandse ondernemers zijn over het algemeen optimistisch en denken 'Brexit gebeurt vooral op politiek vlak, wij redden het wel'."

Lees ook: Brexit en douane: Zo gaat verhuisbedrijf Henneken ermee om

Breng scenario's in kaart

Feit is dat Brexit er komt en dus heeft Biesheuvel een belangrijke tip: ,,Breng samen met je Engelse counterpart een aantal scenario's in kaart en bespreek deze nu alvast. Stel dat er een invoerheffing van vijf procent op jouw producten komt. Wie gaat die dan betalen? Jij of de klant? Wacht hiermee niet tot eind november."

Biesheuvel heeft nog veel meer adviezen waarmee je jouw onderneming Brexit-proof kunt maken. Bekijk daarvoor bovenstaande video met daarin het hele interview.

Brexit & Business

Het interview met Hans Biesheuvel is een aflevering van de videoserie Brexit & Business van De Ondernemer, gepresenteerd door Brexit-expert/ondernemer Lennard van Otterloo.

Voor gesprekken met Nederlandse ondernemers in Londen op de dagen rondom Brexit, ga naar deondernemer.nl/brexit.

Brexit ingewikkeld? Onduidelijk? Wie de Brexit Nieuwsbrief van De Ondernemer leest, heeft overal antwoord op. Meld je nu aan!

Ontvang de wekelijkse ‘De Ondernemer Brexit Nieuwsbrief’ met het laatste nieuws, ondernemersverhalen en kansen en bedreigingen rondom de Brexit.