Nieuws Bedrijfsoverdracht

'Voor hoeveel heb je het verkocht?' Vinted nam het bedrijf van Thijs (29) over

Thijs Verheul (29) uit Gouda verkocht vorig jaar zijn bedrijf aan Vinted, de bekende app in tweedehandskleding. Bijna iedereen wil antwoord op die ene vraag: ‘Voor hoeveel heb je het verkocht?’ Dat bracht hem op het idee voor een boek, met diezelfde vraag als de titel.

Jan Bogaards (AD) 17 oktober 2021

Thijs verheul united wardrobe vinted

Thijs Verheul komt binnenkort met zijn boek 'Voor hoeveel heb je het verkocht?'. Hij was een van de oprichters van United Wardrobe, dat verkocht is aan Vinted. Foto's: AD/Marlies Wessels.

Quote lustte er vorig jaar wel pap van. Thijs Verheul verkocht zijn bedrijf, United Wardrobe, aan de ‘reus’ Vinted. De branchegenoot werd op dat moment gewaardeerd op 1 miljard euro. Quote schreef in hun tijdschrift: ‘Als Vinted met 25 miljoen gebruikers één miljard waard is, is United Wardrobe met 4 miljoen klanten 160 miljoen waard’.

Of dat enigszins waar is, helemaal klopt of complete lariekoek is, wil Verheul niet zeggen in zijn gesprek met het AD. Na de verkoop van zijn onderneming, een app waarmee je tweedehandskleding gemakkelijk kon kopen én verkopen, ging hij van dag en nacht werken naar totale vrijheid. Opeens was het ‘af’. Zijn bedrijf was er niet meer. En dan? Thijs ging schrijven.

,,Een proces om alles te verwerken. Ik ben eerst tot rust gekomen, maar daarna dacht ik: waarom zou ik dit hele avontuur, die hele rollercoaster, niet opschrijven? Twee maanden lang heb ik mij helemaal suf getypt. Mijn vriendin werd er gek van. Zij dacht dat ik eindelijk tijd zou hebben, maar toen was ze mij weer kwijt.”

Lees ook: Overname United Wardrobe door Vinted: hoe jongensdroom Thijs Verheul (28) uitkwam

'Voor hoeveel heb je het verkocht?'

Een vriendin van Thijs werkt bij een uitgever en gaf aan het wel te willen lezen. ,,Zij heeft alles helemaal doorgenomen en vond het een mooi verhaal. Ik moet eerlijk zeggen: de helft van mijn stuk is gesneuveld omdat zij het herschreven heeft. Maar we hebben er samen een mooi geheel van gemaakt. Alle mensen die voorkomen in het verhaal heb ik ook om feedback gevraagd. Nu ben ik op zoek naar een uitgever. Ik ben een vervelende ondernemer en wil het liefst alles zelf doen, maar nu gaat dat even niet.”

Verheul hoopt al aan het einde van deze maand zijn boek uit te brengen. De titel luidt: ‘Voor hoeveel heb je het verkocht?’ ,,Als je hem koopt, kom je daar misschien achter”, lacht de geboren Gouwenaar, inmiddels woonachtig in Utrecht. ,,Deze vraag heb ik echt heel vaak gekregen in het afgelopen jaar. Of mensen durven het vaak niet te vragen, maar zijn wel heel nieuwsgierig.”

Duidelijk is dat Thijs miljonair is. Op zijn website, waar je hem kan inhuren als gastspreker, valt te lezen wat hij allemaal gedaan heeft om te komen waar hij nu is.

Lees ook: Tweedehandskleding steeds populairder, ook modeketens stappen in

'Vinted kwam met een aanbod dat we niet konden weigeren'

,,Toen ik 18 was wist ik echt niet wat ik wilde worden, ik studeerde twee weken Rechten in Utrecht en werd daarna voor een seizoen skileraar in Tirol. Toen ik terugkwam ging ik Bedrijf- en Consumentenwetenschappen studeren aan de Wageningen Universiteit. Hier leerde ik Sjuul Berden kennen. Samen met Joep Dohmen richtten wij toen United Wardrobe op. Januari 2014 gingen we hiermee live.”

,,We haalden miljoenen aan investeringen binnen en hadden een pand aan de Oudegracht met meer dan veertig werknemers in Utrecht. Toen onze grote concurrent Vinted met een aanbod kwam dat we niet konden weigeren, hebben we het verkocht en werd ik financieel onafhankelijk.”

,,Op 27 oktober 2020 worden de handtekeningen gezet. Zijn compagnons gaan verder bij Vinted. ,,De oprichters hadden dezelfde filosofie als wij. Maar voor mij was het goed zo: dit was de manier hoe ik het wilde afsluiten. Als dat dan lukt, die droom, is dat gewoon heel erg vet.”

En toen kwam dat schrijven. Maar ook dat is nu klaar. ,,Ik moet het eerst publiceren. Dat is een kluif werk. Dan moet ik ervoor gaan zorgen dat het boek zich gaat verkopen. Ik zal dan de hort op moeten, zorgen voor een goede marketingstrategie en proberen in een grote talkshow te belanden.” Daarnaast wordt Verheul gevraagd voor advies door ‘start-ups’, kleine bedrijfjes die net zijn begonnen. ,,En ik wil hier in investeren, maar tot nu toe heb ik nog maar één investering gedaan.”

Lees ook: Van tweedehands naar vintage: gebruikte spullen zijn zó 2022

'Het is een mooi ondernemersverhaal'

Aan een lange, verre reis denkt hij nog niet. ,,Ik ben helemaal geen type om op het strand te gaan liggen. Ik heb net een huis in Utrecht gekocht. En mijn vriendin studeert gewoon in Nederland, dus ik kan en wil haar ook niet zomaar alleen laten. Misschien dat we na haar studie een mooie reis gaan maken. Dan nemen we wel een leuk boek mee”, zegt hij met een knipoog.

,,Het is een mooi ondernemersverhaal, voornamelijk gericht op studenten die denken dat ondernemen moeilijk en spannend is. Het is niet: je moet eerst dit, dan dat en daarna zus doen. Zoiets bestaat niet. Naast mooie momenten zijn wij ook op ons bek gegaan. Ik heb mijn complete verhaal verteld.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws