Aangeboden door HIP Capital

Branded Content Financiën

‘Persoonlijk beleggingsadvies in de Gelderse Poort’

Onafhankelijkheid, écht klantcontact en ondernemen in hun geliefde regio Arnhem en Nijmegen. Dit komt allemaal samen voor Bas Nauta en Marc Halma, die afgelopen week startten als partner bij HIP Capital in Arnhem-Zuid. ,,Wij brengen persoonlijk beleggingsadvies terug naar de keukentafel.”

Oliver Verheij 10 februari 2022

HIP Capital team Arnhem header

Bas Nauta (linksvoor) en Marc Halma met hun team voor het nieuwe kantoor in Arnhem. Foto: Oliver Verheij

Nauta en Halma delen zowel hun passie voor beleggen als hun liefde voor de streek waar ze zijn opgegroeid. Woonachtig in Elst en Bemmel hebben ze samen jarenlang voor ING Private Banking gewerkt. ,,Je ziet wel heel duidelijk dat grote banken zich steeds verder terugtrekken in specialistische en persoonlijke dienstverlening en zelfs letterlijk weggaan uit de regio”, zegt Halma. ,,Maar wij kunnen weer fietsen naar kantoor”, lacht Nauta ,,Ons nieuwe kantoor in Arnhem Zuid is vlakbij. Het is een verademing om als partner en adviseur van HIP Capital naar buiten te kunnen.”

Onafhankelijke financiële partner

Voor Halma en Nauta zijn ingrediënten als persoonlijk contact, onafhankelijkheid en maatwerk essentieel om een goede klantrelatie op te bouwen. Het vertrouwen dat daaruit voortvloeit zorgt voor een goede relatie en pas dan kun je samenwerken aan rendement op lange termijn. ,,Dat zijn dingen waar veel mensen uiteindelijk gewoon naar op zoek zijn”, vertelt Nauta ,,Een gevoel van rust en vertrouwen dat hun vermogen netjes rendeert zonder gekke dingen te doen.”

Lees ook: Jac van Zeeland (HIP Capital): ‘Beleggen is een vorm van topsport’

Zeker in tijden die wat onzekerder aanvoelen is die houvast heel belangrijk. ,,De wereld verandert snel, mensen winnen ons advies in over hoe ze hun vermogen moeten beleggen en wij nemen ze die zorg uit handen”, aldus Halma. ,,Dat vraagt om korte lijnen en direct kunnen schakelen. Zowel aan de telefoon, de keukentafel, als bij ons op kantoor. Wisselende contactpersonen, een centraal telefoonnummer en videobellen helpen daar niet bij. Je moet terug naar de basis; vertrouwen op basis van persoonlijk contact. Om dat op lange termijn te kunnen bieden en blijven waarmaken, moet je volgens ons onafhankelijk zijn. Zeker als je wilt adviseren wat iemand écht nodig heeft op beleggingsgebied.”

“Wij zorgen voor rust en het vertrouwen dat vermogen netjes rendeert”

Bas Nauta en Marc Halma (HIP Capital)

De afgelopen periode was heel treffend als het gaat om de toegevoegde waarde van een goede beleggingsadviseur, meent Halma. ,,Eerst de schok op de financiële markten direct na de uitbraak van corona en vervolgens het snelle herstel. Door nieuws te filteren en in perspectief te plaatsen, begeleiden we onze klanten op weg naar een stabiel rendement. We laten graag zien dat dit prima haalbaar is zonder het nemen van grote risico’s.”

Dynamische organisatie, ervaren team

Ook op de vraag hoe ze bij HIP Capital zijn uitgekomen en waarom ze zich juist bij deze jonge speler hebben aangesloten, zijn de mannen resoluut en eensgezind. Nauta: ,,Na een zoektocht van meerdere maanden heb ik uiteindelijk gekozen om me aan te sluiten bij een partij bestaande uit ervaren partners met een gezamenlijke visie. Relatief klein, dynamisch en mooi gegroeid de afgelopen jaren.”

Lees ook: 'HIP Capital biedt ouderwetse service in een modern jasje'

Halma vult aan: ,,Die groei is gemaakt met allemaal mensen die uit het vak komen en dus weten waar ze het over hebben. Als partner heb ik een stem in wat we doen en waarom we dat doen, dat is fijn werken. De zelfstandigheid vanuit ons kantoor aan de Gelderse Poort met een stevige organisatie erachter is voor ons de perfecte combinatie.”

Deze pagina kwam tot stand in samenwerking met HIP Capital.

Meer info: hipcapital.nl of (026) 2022 488.

Marc Halma (links) en Bas Nauta: ,,Haalbare doelen zonder het nemen van grote risico’s." Foto: Oliver Verheij

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws