Aangeboden door PayPal

Branded Content Groei

PayPal financiert ondernemers die kansen zien na de pandemie

PayPal heeft de missie om geld te democratiseren. Het bedrijf heeft PayPal Business Krediet in Nederland gelanceerd. Een financieringsoplossing vergelijkbaar met de oplossing die al sinds 2013 in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Oostenrijk wordt aangeboden onder de naam PayPal Working Capital.

Patrick Wessels 13 juni 2022

Paypal Twitter 1200x628 Image NL

Dat betekent dat zzp’ers en mkb-bedrijven voortaan online leningen kunnen aanvragen tot maximaal 160.000 euro. Joachim Goyvaerts is directeur PayPal Benelux & Ierland en licht toe waarom die financiering juist op dit moment zo belangrijk is voor veel kleine en middelgrote ondernemers.

,,PayPal is altijd een partner geweest voor het mkb. Met PayPal Business Krediet in Nederland breiden we onze betrokkenheid verder uit. Hiermee krijgen PayPal-klanten toegang tot flexibele en snelle financieringen op basis van hun omzetprestaties. We willen daarmee het midden- en kleinbedrijf groeimogelijkheden bieden die voorheen waren voorbehouden aan grotere bedrijven", aldus Goyvaerts. ,,We gebruiken onze sterke relatie met professionele klanten om hen te helpen hun ontwikkelingsuitdagingen aan te gaan."

Joachim doelt met die uitdagingen bijvoorbeeld op de gevolgen van de recente pandemie. En net zo goed op de kansen die veel ondernemers ondanks de problemen zien. Uit onderzoek door Ipsos in opdracht van PayPal blijkt namelijk dat zzp’ers en mkb-bedrijven bepaald niet bij de pakken neerzitten. Dat verbaast Goyvaerts overigens niet.

,,Ik had die positiviteit wel verwacht. Natuurlijk zijn er veel problemen en uitdagingen. Toch lijkt er in de media vooral aandacht voor het negatieve. Ondernemers ervaren drempels, bijvoorbeeld als ze geen personeel kunnen vinden. Als je daar langer over nadenkt is dat eigenlijk iets moois. Die ervaren drempels volgen namelijk uit de drang om te groeien. Bij PayPal zien we veel ondernemers die mooie groei realiseren en kansen zien om dat verder uit te bouwen.”

Financiële uitdagingen voor ondernemers

Het onderzoek door Ipsos onder ruim 500 kleine en middelgrote bedrijven toont aan dat veel ondernemers (78%) positief zijn over hun bedrijf, maar dat ze wel degelijk uitdagingen ervaren. Maar liefst 60% van de ondervraagde ondernemers maakt zich zorgen over de hoge energie- en brandstofprijzen. Ruim 40% maakt zich zorgen over het huidige inflatieniveau.

Goyvaerts vult aan: ,,We merken dat de hordes die ondernemers moeten overwinnen in steeds hoger tempo op ze afkomen. Dat maakt het met name financieel uitdagend. Na 2 jaar pandemie geven veel ondernemers aan dat ze door de financiële reserves heen zijn. Maar liefst 8 op de 10 ondernemers maakt zich zorgen over de financiering van hun bedrijf. Tegelijkertijd geeft bijna 9 op de 10 aan moeite te hebben om groeikapitaal te vinden.” Volgens Goyvaerts vormt dat de kern van het probleem: ,,Er zit veel oud zeer in de markt. Ondanks alle moderniteiten in Nederland zit het zakelijke financiële systeem nog erg traditioneel in elkaar. Ondernemers willen wel groeien, maar krijgen de financiële ondersteuning niet.”

''Uit het onderzoek blijkt dat ondernemers het belangrijk vinden dat ze hun financiering online kunnen aanvragen en dat ze snel goedkeuring krijgen”

Joachim Goyvaerts, Director Benelux & Ireland at PayPal

PayPal Business Krediet

PayPal biedt financieringsoplossingen om ondernemers de mogelijkheid te bieden hun groeimogelijkheden na de pandemie te bekostigen. Daarom lanceert het bedrijf in Nederland het PayPal Business Krediet.

,,We bieden al sinds 2013 financieringsmogelijkheden aan in 4 landen, waaronder in Duitsland,” vertelt Goyvaerts. ,,Daar verstrekten we in de eerste 12 maanden maar liefst voor 250 miljoen euro aan leningen aan 8.000 kleine en middelgrote bedrijven. Wereldwijd hebben we sinds die tijd meer dan 22 miljard dollar aan kapitaal verstrekt, aan meer dan 1,1 miljoen bedrijven.”

Het onderstreept de missie, de ambitie en ook de slagkracht die het bedrijf kan realiseren. Goyvaerts legt uit hoe het werkt: ,,Ondernemers kunnen online een aanvraag indienen voor flexibele en snelle bedrijfsfinanciering. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat ondernemers het vooral belangrijk vinden dat ze hun financiering online kunnen aanvragen en dat ze snel goedkeuring krijgen.”

PayPal biedt het krediet aan voor haar, in aanmerking komende, zakelijke klanten: ,,Ondernemers kunnen de financiering aanvragen als ze minimaal 3 maanden zakelijke klant bij ons zijn en de afgelopen 12 maanden minimaal 12.000 euro omzet via Paypal hadden. Dankzij die voorwaarden kunnen we op basis van daadwerkelijke omzet een financiering verstrekken. Dat voorkomt een uitgebreide boekencontrole, die gebruikelijk is bij traditionele banken die daarmee het risico op zakelijke leningen inschatten.”

Bestaande zakelijke klanten kunnen tot maximaal 160.000 euro financiering aanvragen, voor nieuwe klanten geldt een limiet van 130.000 euro.

''Een percentage kosten is vaak onduidelijk. Wij laten precies zien wat het de ondernemers in euro’s kost''

Joachim Goyvaerts, Director Benelux & Ireland at PayPal

Transparant, toegankelijk en verantwoord lenen

Goyvaerts benadrukt ten slotte hoe PayPal het businesskrediet vooral transparant, toegankelijk en verantwoord wil aanbieden: ,,Het gaat om financieringen, die ondernemers dus uiteindelijk terugbetalen. Al tijdens de aanvraag kan een ondernemer zelf aangeven hoe hij of zij dat wil doen. Terugbetalen gebeurt altijd op basis van een percentage van de inkomsten uit de verkoop, gemaakt via PayPal. Een ondernemer kan kiezen om bijvoorbeeld 10, 20 of 30% van de inkomsten te reserveren om af te lossen.”

Hiernaast toont PayPal de kosten van het krediet in absolute bedragen. ,,Een percentage kosten is vaak onduidelijk. Wij laten precies zien wat het de ondernemers in euro’s kost. Zo maken we de bedrijfsfinanciering extra toegankelijk, zijn we transparant over de kosten en stellen we ondernemers in staat hun groei te realiseren. Bij PayPal streven we ernaar om zoveel mogelijk kleine en middelgrote ondernemers te helpen groeien. We bieden onze financiering aan om bijvoorbeeld extra voorraad in te kopen, marketingacties te financieren en bijvoorbeeld extra personeel aan te trekken.”

Ondernemers die PayPal Business Krediet willen aanvragen kunnen inloggen op hun zakelijke PayPal-rekening of zich hier aanmelden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws