Nieuws Marketing

Drie ondernemers in finale Vitaalste Bedrijf Overijssel

Drie ondernemers zijn in de race voor de titel vitaalste bedrijf van Overijssel. Grafimediabedrijf Zalsman uit Zwolle, softwarebedrijf AlienTrick Media Creators uit Hengelo en groenvoorzieningsbedrijf Het Groenbedrijf uit Deventer lopen voorop als het gaat om het gezond houden van hun medewerkers.

Van onze redactie 12 juli 2016

Vitaal 1

Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband maakt woensdag 20 juli bekend welke ondernemer zich een jaar lang Het Vitaalste Bedrijf van Overijssel mag noemen. De drie bedrijven scoren volgens de jury het hoogst als het gaat om strategie, gezondheid & vitaliteit, cultuur & leiderschap, gezond ondernemen, flexibiliteit, communicatie & betrokkenheid.

Houding, stress, slapen

“Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten”, zegt jurylid Van den Hoogenband. “Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om stress, maar ook over goed slapen. Een werkgever speelt daarbij een belangrijke rol. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers.”

Andere provincies

De Overijsselse winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt op 16 november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De winnaar neemt het stokje dan over van Klok Onderhoud en Afbouwgroep uit Assen, dat zich nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen.

Ziekteverzuim

Directeur Leon den Hertog van Klok Onderhoud en Afbouwgroep noemt het cruciaal dat werknemers vooral plezier in hun werk hebben. “Een medewerker die beter in z’n vel zit, levert beter werk”, weet hij. Dit enthousiasme brengen de schilders en timmerlieden ook over op klanten, en het ziekteverzuim is aantoonbaar afgenomen. “Als werkgever kan je daar met kleine aanpassingen al een grote bijdrage aan leveren.” Ook helpt het bedrijf medewerkers te ontwikkelen. “Hierdoor worden ze ondernemer binnen de onderneming en leren ze verantwoordelijkheid te dragen.”