Nieuws Marketing

Nieuw Oldenzaals plan voor winkelcentrum De Vijfhoek

De Oldenzaalse partijen CDA, VVD en PvdA komen volgende week maandag met alternatief plan voor winkelcentrum de Vijfhoek.

Van onze redactie 11 april 2016

Vijfhoek Lars Smook 1

De Oldenzaalse partijen willen niet dat de passage naar de Deurningerstraat zonder meer wordt afgesloten waarmee feitelijk een heel deel van de Binnenstad (Deurningerstraat, Steenstraat en Grootestraat) wordt afgesneden van het kernwinkelgebied. AfbrekenDe partijen stellen voor om de volledige passage af te breken en aan die kant van de nieuwe bibliotheek een tweede ingang te realiseren. Met de sloop van de passage wordt een eerste stuk van het Masterplan Binnenstad ten uitvoer gebracht. WinkelunitEr wordt een start gemaakt met de (gefaseerde) afbraak van de Vijfhoek en daarmee komen de historische Hofstraat en Vestingstraat weer als doorgaande straten bloot te leggen. Het slopen van de passage betekent ook dat de beoogde winkelunit op die plaats komt te vervallen en er daarmee een significant aantal vierkante meters aan het winkeloppervlakte wordt onttrokken. ParkerenOok zeggen de partijen dat hun oplossing er voor zorgt dat de aanloopstraten aan die kant van het centrum goed bereikbaar blijven voor het winkelend publiek. CDA, VVD en PvdA steunen daarnaast de plannen om de Deurningerstraat en Steenstraat autoluw te maken en kort parkeren toe te staan.

18 aprilDe partijen hopen daarmee andere ondernemers te motiveren om zich in dit gebied te vestigen. Op maandag 18 april om 20.00u zullen de drie partijen in het Stadhuis van Oldenzaal hun plan in detail presenteren aan de ondernemers en bewoners van de binnenstad en aan alle overige belangstellenden.

Foto: