Nieuws Radio

De Ondernemer Live gaat door op New Business Radio

Maar liefst 550.000 keer is er geluisterd en gekeken naar De Ondernemer Live, sinds eind maart. Met deze kijk- en luistercijfers en dus het succes dat het is, zijn presentatoren Remy Gieling en Roland Tameling een nieuw seizoen ingegaan.

Van onze redactie 5 september 2022

De Ondernemer Radio Remy Gieling Roland Tameling 2

De Ondernemer Live-presentatoren Remy Gieling (links) en Roland Tameling, in de New Business Radio-studio. Foto: Ruud Voest.

De Ondernemer Live is het wekelijkse (kijk)radio-programma vanaf het Mediapark in Hilversum, te beluisteren op New Business Radio en te zien op Youtube en de homepage van De Ondernemer.

Vorige week kende De Ondernemer Live een kick-off in het Louwman Museum met een uitzending die, vanwege de Formule 1 op Zandvoort, geheel in het teken stond van het bedrijfsleven en sportsponsoring. Mark Appel van de naamgever van het Circuit Zandvoort - CM.com - was co-host, onder meer Wilfred Scholman (Oracle), Merijn Zeeman (Team Jumbo-Visma) Jan Lammers en Rick Winkelman waren studiogasten. Via deze link kun je die uitzending terugkijken.

Lees ook: Nieuwe studio open: De Radiofabriek groeit in beeld en geluid

Ondernemer/businesscoach Nico Oud co-host De Ondernemer Live

In de studio op het Mediapark in Hilversum is dinsdag 6 september ondernemer/businesscoach Nico Oud co-host. Hij vertelt onder meer over zijn software- en hostingbedrijf Springcast en hoe hij juist anno nu ondernemers en solopreneurs meeneemt 'een volgende stap te maken'. Nico heeft sinds 2001 verschillende bedrijven opgericht en na verloop van tijd verkocht, om vervolgens weer een nieuwe te starten. Voorbeelden van opgerichte en verkochte bedrijven zijn hostingprovider XLhosted en e-commercebureau 360 E-commerce.

Te gast zijn verder onder meer Barry van Ruiven die een nieuwe ronde sharefunding gaat starten met zijn duurzame kledingmerk Seabass en Wouter Kloosterman van Authic Labs, die ons uitlegt hoe te ondernemen met NFT's en kunst. Ook in het nieuwe radioseizoen is het wekelijks datadinsdag met Job van den Berg van Blue Field Agency en natuurlijk, vlak voor 'sluitingstijd' is er de radiocolumn van Nico Dijkshoorn.

Nieuws van de dag: acties glastuinbouw

Voor meer dan 40 procent van de glastuinders in Nederland dreigt een faillissement als er geen hulp vanuit het kabinet komt, stelt Glastuinbouw Nederland, is ook te lezen in dit artikel. Woensdag is er overleg met energieminister Rob Jetten over de ontstane situatie, dinsdag vertelt voorzitter Adri Bom-Lemstra in de uitzending over enorme problemen rondom energietarieven en hoe Glastuinbouw Nederland dit probleem zou willen aanpakken.

Beluister hier een speciale aflevering uit de succesvolle podcastserie: Wat is de Sleutel tot Succes van Thuisbezorgd, Picnic en Vedder&Vedder?

Justin Jansen: hoe Het Groeicollege ondernemers kan helpen

Wie op zoek is naar nieuwe groeikansen of meer grip op de groei van het bedrijf wil hebben, kan zich aanmelden voor Het Groeicollege, dat 29 september weer van start gaat. Hoogleraar Justin Jansen neemt ons mee door het programma van deze opleiding, met als praktijkvoorbeeld de startende ondernemers Wout Spackler en Philip Kool van Smeerkees Zonnebrandcrème (gluten- en dierproefvrij, natuurlijke ingrediënten zijn afkomstig van biologische boeren).

Voor meer informatie over Het Groeicollege, zie ook deze link.

Hoogleraar Justin Jansen (links) van de Erasmus Universiteit, hier eerder te gast in de studio bij New Business Radio.

Lees ook: ALD Automotive: ‘Al ruim 30% van alle auto’s die we inzetten heeft een stekker’

Green Caravan: 100 procent fossielvrij snellaadpunt

Een nieuwe, veelbelovende innovatie op het gebied van snelladen: het 100 procent fossielvrije snellaadpunt van Green Caravan staat los van het elektriciteitsnet en draait op zonne-energie. Wanneer de zon niet schijnt, schakelt de hub over op biogas uit rioleringen. Green Caravan streeft ernaar om alle elektrische voertuigen CO2 neutraal te laten rijden en fossielvrij laden de norm te maken. Daar willen we in het wekelijkse item De Ondernemer Onderweg natuurlijk alles over weten - en dus is Green Caravan-oprichter Ferry Tap er om over zijn groene missie te vertellen.

De Ondernemer Live is er wekelijks op de dinsdag, van 11.00 tot 13.00 uur. Terugluisteren kan via de bekende podcastkanalen, terugkijken kan via Youtube.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws