Michiel Muller

Oprichter online supermarkt Picnic

Michiel Muller is oprichter van de online bezorgsupermarkt Picnic. Onder de stemknop en foto vind je een uitgebreider profiel.

Vul hieronder je e-mailadres in zodat we je een bevestigingslink kunnen mailen.
Michiel Muller

De omzetgrens van 1 miljard euro (waarschijnlijk) slechten, tweede plek op de top 250-lijst van groeibedrijven, een investering van 600 miljoen euro ophalen. Het is moeilijk het succesjaar 2021 van Picnic-voorman Michiel Muller met te veel kracht neer te zetten. Nog ééntje dan: die 600 miljoen kwam voor een groot gedeelte van niemand minder dan Microsoft-oprichter Bill Gates.

Als iemand weet hoe je op extreem efficiënte wijze fast moving consumer goods moet verplaatsen dan is het Muller wel. Terwijl de elektrische wagentjes haast non-stop door de grote steden rijden, en steeds vaker ook in de dunner bevolkte gebieden, bouwt het bedrijf aan gigantische fulfilmentcenters (fc). Daarin rijden dan weer andere dingen rond: in de fc's is de klassieke taak van het order picken, ofwel bij elkaar zoeken van de boodschappen, steeds meer uitbesteed aan robots. In juli werd gestart met de bouw van een nieuwe fc in Rdderkerk die genoeg capaciteit heeft om voor 200.000 gezinnen de boodschappen bij elkaar te zoeken en klaar te zetten.

Door al dit groeinieuws kon de jury van de lijst met 250 groeibedrijven van de Erasmus Centre for Entrepreneurship en nlgroeit niet om het bedrijf heen: picnic stond op de tweede plaats van snelste groeiers.