Video Mobiliteit

Elektrisch rijden in de camperbranche: waarom deze ondernemer nog niet overstag is

Voor steeds meer ondernemers is elektrisch rijden een prima optie, of zelfs een must. Maar in de camperbranche ligt dat net iets anders, vertelt Frederiek van Ruiten van Camperverhuur Van Ruiten – tevens ‘Minister van Brandstof’ in ons Ondernemerskabinet – in een nieuwe aflevering van De Ondernemer Onderweg.

Presentatie: Roland Tameling 18 januari 2023

Jazeker, er bestaan inmiddels al campers met een volledig elektrische aandrijflijn. Maar de tot luxe kampeerwagen omgebouwde Fiat Ducato die nu op de stoep staat voor de studio van De Ondernemer Live, heeft ‘gewoon’ nog een dieselmotor in zijn neus. Een hele moderne weliswaar, voorzien van alle filters en uitlaatreinigingssystemen die je bij een nieuwe bus mag verwachten, maar toch. Hoe zit dat, in een tijd dat elektrisch rijden rap de norm wordt?

,,Wij hebben heel bewust gekozen om hele moderne campers in te zetten in onze verhuur, maar een elektrische variant is voor onze klanten simpelweg nog niet aantrekkelijk”, reageert eigenaresse Frederiek van Ruiten in gesprek met presentator Roland Tameling. ,,Wij willen onze klanten vooral een smetteloze ervaring bieden en daar hoort een zorgeloze vakantierit bij. De actieradius van veel elektrische kampeerauto’s laat op dit moment nog te wensen over, dus wat ons betreft is een moderne dieselmotor voor nu nog een aantrekkelijker alternatief.”

''We zien nu al dat klanten van vorig jaar zich opnieuw melden voor dit jaar, dus dat geeft veel vertrouwen dat wij rustig door kunnen groeien''

Frederiek van Ruiten, Camperverhuur Van Ruiten

Persoonlijke aandacht en kleinschalige aanpak belangrijk voor camperverhuurder

Dat ook campers in de toekomst elektrisch zullen worden, betwijfelt de jonge ondernemer overigens geen moment. ,,Zodra de technologie van die bussen op het niveau zit wat wij onze klanten willen bieden, zullen wij zeker ook de overstap maken.” Voorlopig staan er vier verschillende, splinternieuwe campers klaar voor het aankomende kampeerseizoen, die allemaal eigenhandig worden schoongemaakt en gecontroleerd door de jongste ‘Minister’ uit ons Ondernemerskabinet.

Van Ruiten: ,,Die persoonlijke aandacht en kleinschalige aanpak is voor ons heel belangrijk en legde ons afgelopen seizoen geen windeieren. Sterker nog: we zien nu al dat klanten van vorig jaar zich opnieuw melden voor dit jaar, dus dat geeft veel vertrouwen dat wij rustig door kunnen groeien.” Hoe Van Ruiten dat wil aanpakken en wat er allemaal verstopt zit in de Sunlight CV640-camper die ze bij zich heeft, zie je nu in de nieuwste aflevering van De Ondernemer Onderweg.

Eerdere afleveringen van De Ondernemer Onderweg bekijk je via deze link.

Frederiek van Ruiten van Camperverhuur Van Ruiten in gesprek met De Ondernemer Onderweg-presentator Roland Tameling.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws