Nieuws Mobiliteit

Tim den Besten, Kia Nederland: 'Elektrisch rijden is zakelijk juist aantrekkelijk'

Met de huidige EV6 als paradepaardje én Elektrische Auto van het Jaar werkt Kia toe naar het doel om in 2030 marktleider te zijn op gebied van elektrisch rijden. Dat vertelt Tim den Besten, EV-brand manager bij Kia Nederland, in de radio-uitzending van De Ondernemer op de donderdag van deze Business Mobility Week. De opvolgers van de EV6 zijn al onderweg, net als een volledig elektrisch bedrijfswagenmodel, dat vanaf 2025 van de band moet rollen.

Van onze redactie 22 april 2022

Kia Tim den Besten elektrisch rijden Kia

Zakelijke mobiliteit, er verandert veel én snel. Tijd om experts al die ontwikkelingen te laten duiden en ondernemers te helpen beslissingen te nemen. Daarom: de Business Mobility Week, een initiatief van De Ondernemer met de ANWB als mediapartner. Van 19 tot en met 23 april is er live radio over zakelijke mobiliteit. De uitzendingen zijn dagelijks te beluisteren van 11 tot 13 uur via New Business Radio(.nl) en/of te bekijken via YouTube en onze homepage.

‘Sinds we in 2018 de Kia e-Niro hebben gelanceerd, zijn we in 2019 in gaan zetten op volledig elektrisch rijden’, vertelt Den Besten aan presentatoren Remy Gieling en Roland Tameling. En met succes. Daarmee leverde het Koreaanse automerk zowel de Auto van het Jaar 2022 (Kia EV6) als de Zakenauto van het Jaar 2022 (Kia Niro) en kwam het met de elektrische modellen bovendien nadrukkelijker in beeld bij de zakelijke rijder.

Kia gaat met Purpose Built Vehicles concurrentie aan

Kia stelt intussen de groeiambities naar boven bij en werkt toe naar de positie van marktleider, ook in het zakelijke segment. Met de lancering van 14 nieuwe volledig elektrische modellen vanaf 2025, inclusief een volledig elektrisch aangedreven bedrijfswagenmodel (Purpose Built Vehicles, ook: PBV’s) hoopt het bedrijf die slag te slaan, aldus Den Besten.

,,We maken nu een platform gericht op alleen elektrische auto’s, dat komt er ook voor de te ontwikkelen elektrische bedrijfsauto’s. Dit platform biedt veel meer mogelijkheden, want we kunnen veel meer ruimte creëren. Het platform is volledig ontwikkeld voor een compactere elektromotor, in plaats van een brandstofmotor.’ Daarmee wil Kia de concurrentie aangaan met elektrische bestelwagens als de Volkswagen ID buzz of de Peugeot e Expert.

Voordelen elektrisch zakelijk rijden

Hoe voordelig is elektrisch rijden voor ondernemers? Volgens Den Besten nemen de voordelen van zakelijk elektrisch rijden alleen maar toe. ,,Kijk daarbij naar je behoefte per dag, hoeveel kilometers maak je als zakelijke rijder. Je zult versteld staat hoe voordelig het is om elektrisch te gaan rijden. De dichtheid van laadpalen is in Nederland bovendien goed, als het om de woon-werkkilometers gaat die je maakt zit het met de actieradius van de elektrische auto altijd wel goed."

Voor de succesondernemer en mensen met een hogere positie in een organisatie zijn deze auto's wel beschikbaar, maar hoe wil Kia elektrisch rijden aantrekkelijk maken voor bijvoorbeeld iedereen die van de werkgever particulier mag rijden binnen het mobiliteitsbudget? Den Besten: ,,Je moet elektrisch rijden bereikbaar maken, met aantrekkelijke modellen en aantrekkelijke pricing. Een instapbedrag onder de 40.000 euro is al mogelijk. Je ziet ook een toename in private lease, tegen een vast maandbedrag elektrisch rijden. Dat kan dan voor een bedrag tussen de 400 en 500 euro."

Lees ook: Simone Eeken (ANWB): ‘Wij subsidiëren duurzaam vervoersgedrag van personeel’

Meer over de voordelen van elektrisch rijden, de ontwikkeling van nieuwe (bedrijfs)modellen, de opvolger van de EV6 (de EV9 volgend jaar) en de volledig digitale showroom met praktisch eindeloze mogelijkheden je auto volledig naar wens samen te stellen?

Bekijk hieronder de donderdagse radio-uitzending van De Ondernemer en New Business Radio voor de Business Mobility Week, met onder meer te gast Tim den Besten van Kia Nederland.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws