Nieuws Mobiliteit

Daan van der Ende (20) wil dat zijn Camp-e grootste elektrische camperverhuurbedrijf wordt

De jonge ondernemer Daan van der Ende (20) lanceert donderdag een startup in het verhuren van 100 procent elektrische campers. Van der Ende is van mening dat in de race naar de energietransitie ook campers hieraan moeten geloven en heeft dan ook ambitieuze plannen om het grootste en modernste elektrische camperverhuurbedrijf van Nederland te worden.

Van onze redactie 28 april 2022

Camp e jonge ondernemer

Camp-e.nl is de nieuwste speler in de camperbranche. Hiermee probeert de twintigjarige ondernemer Daan van der Ende de camperbranche te leiden naar een groene toekomst. ,,Je kunt duurzaam door heel Europa reizen door een van de volledig elektrische campers te huren via de website. Elektrische campers zijn niet meer de toekomst, ze zijn het heden,” aldus Van der Ende.

De actieradius van een Camp-e-camper is 330 kilometer (WLTP). Dit geeft in de praktijk een actieradius van 250 tot 280 kilometer. ,,Dit is het beste wat momenteel op de markt is. Het is een stukje mindset, je moet niet verwachten dat je acht uur non-stop naar Zuid-Frankrijk rijdt. Na twee uur moet je vaak toch naar het toilet of wat eten. Perfect om in een halfuurtje 80 procent bij te laden. Een mooie handigheid hiervoor is dat al onze klanten gratis toegang hebben om Netflix te streamen waar en wanneer ze maar willen.''

''Jongeren zien de wereld veranderen en willen er wat aan doen. Dit is de manier om die droom op een duurzame manier te vervullen''

Daan van der Ende, oprichter Camp-e

Camp-e belooft: 'Elektrisch is ook echt 100 procent elektrisch'

De elektrische campers zijn volgens de startup geen hybride. In de campers kookt men volledig elektrisch. Van der Ende: ,,Inductiekoken blijft in de camperwereld een stap die velen niet durven te maken, het vereist een grotere elektrische set-up. De huishoudaccu laadt constant bij door middel van vier zonnepanelen op het dak, zodat men 's ochtends een eitje kan bakken op groene stroom. Verder is het ook een stuk veiliger dan een gastank aan boord hebben. Met een 100 procent elektrische camper kun je jezelf niet serieus nemen om dan alsnog op gas te koken.”

Dat elektrisch rijden en elektrische auto’s de toekomst zijn, daarover is bij de ondernemer geen twijfel meer over mogelijk. ,,Het is tijd voor een nieuw tijdperk. Als je niet schakelt blijf je achter. Jongeren delen steeds meer berichten over reizen en dat zij geen ‘nine-to-five job’ willen. Ze zien de wereld veranderen en willen er wat aan doen. Dit is de manier om die droom op een duurzame manier te vervullen.”

Om deze missie te behalen bouwt de jonge ondernemer zelf een elektrische bus om tot een elektrische camper, met een ambitieuze verwachting van tien elektrische campers in de zomer van 2023.

Lees ook: Camperplatform Goboony net niet snelstgroeiende Europese bedrijf in reisbranche

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws