Nieuws Actueel

B&B

Van onze redactie 7 december 2016

5 miljoen views met basaal filmpje. Hoe voor heb elkaar gekregen, een team met whizkids op gezet?

"Nee joh! Ik heb gewoon een video gemaakt met daarin foto's van de B&B met een leuk berichtje eronder, dat was in een halfuurtje gepiept. Toen dacht ik: laat ik de Facebook-post promoten in Nederland, België en doe gek, ook de Nederlandse Antillen, daar spreken ze ook Nederlands. dat heeft me bij elkaar 60 euro gekost. Blijkbaar heeft dat wat geraakt, want die avond kregen we binnen vijf minuten 250 reacties!"

Wat is het geheim?

"Een overnachting in een B&B spreekt denk ik een heel breed publiek aan. Veel mensen hebben het idee om zelf een B&B te beginnen en om er graag te logeren. Bij een pedicurepraktijk is dat natuurlijk anders. Iedereen heeft voeten, maar niet iedereen wil een behandeling."

Na 1 miljoen views heb je de bloemetjes buitengezet?

"Zondagavond heb ik de video geplaatst, maandag eind van de dag stond 'ie op 1 mljoen views. Om dat te vieren zijn we lekker met het hele gezin uit eten gegaan. Maar dat was het nog niet, want we gingen uiteindelijk naar 5 miljoen views. Terwijl het naambord nog niet eens in de tuin staat!"

Volgde een vloedgolf aan boekingen?

We hadden een vliegende start, tot half november waren alle weekenden volgeboekt! Onze Facebookpagina heeft nu 19.000 likes, dus alle berichten die we er nu op zetten bereiken een groot publiek. We hebben een blijvende stroom van klanten. Ik dacht: ach, doe gek, en ben ook een blog begonnen.

Wat is je marketingstrategie?

"Ik probeer bij mensen in het zicht te blijven met grappige dingen. Bij de B&B hebben we bijvoorbeeld een aanbieding voor een waardebon voor een overnachting met Kerst. Voor ons huis met pedicurepraktijk staan twee etalagebenen in het water. Ik heb bestickering op de auto, adverteer in de Jumbo en haal de kinderen vaak in werkkleding van de pedicurepraktijk van school. Dan krijg ik vaak reactie als: "O ja, ik moet weer even afspraak maken." Mijn tip is: probeer altijd top of mind te blijven. Als je zichtbaar bent, zullen mensen bewust of onbewust eerder voor je kiezen."