Nieuws Actueel

Coolblue bezorgt witgoed thuis

Jarl van der Ploeg 3 februari 2016

Coolblue Bezorgen

Door wasmachines en ijskasten ook naar een verdieping te brengen en te installeren, en de oude mee te nemen, wil Coolblue zich onderscheiden van webwinkels die deze service niet bieden. Dat bericht De Volkskrant woensdag.

Webwinkel Coolblue gaat een deel van zijn pakjes zelf bezorgen. Vanaf deze week rijden er vijftien busjes in de bedrijfskleuren door Noord-Brabant en Limburg, vol met witgoed. Later dit jaar moet de dienst ook beschikbaar worden in de rest van Nederland. De witgoedvloot zou uitgroeien tot circa vijftig busjes.

"Vijftig is een conservatieve schatting", zegt topman Pieter Zwart, die benadrukt dat het puur om het bezorgen van witgoed gaat. "Wij lanceren vandaag dus geen dienst die ook een iPhone bij je komt bezorgen, of een laptop en oordopjes. Dat komt omdat de levering van wasmachines, ijskasten en drogers enorm afwijkt van reguliere bezorging en we juist daarom veel extra's kunnen bieden. Als onze bezorgers bereid zijn een wasmachine naar de eerste of tweede verdieping te tillen, het apparaat ook nog eens installeren en vervolgens de oude machine weer mee terug nemen, kunnen we echt een verschil maken met wat nu gangbaar is bij webwinkels."

Amazon"Wat Coolblue nu doet, doet mij nog het meest denken aan Amazon", zegt Nando van Essen, logistiek consultant gespecialiseerd in webwinkels. "Ook dat bedrijf heeft een enorme gedrevenheid het de klant zo tevreden mogelijk te maken en ook zij doen dat via vernieuwingen op logistiek gebied. Dat betekent dat ze diensten aanbieden die de bestaande garde pakketbezorgers nog niet leveren. Denk aan bezorging op dezelfde dag. Of levering in de kofferbak van een geparkeerde auto. Of, zoals nu, levering inclusief installatie van je wasmachine bij je thuis."