Nieuws Actueel

Personeel mag weer naar kantoor - Tour de France-stunt van Swapfiets - einde 'auto van de zaak' lijkt nabij

En verder in De Ondernemer Vandaag van 28 juni: horeca tevreden over eerste weekend met versoepelingen, Nico Dijkshoorn daagt 'gelikte reclameboys' uit en de podcastseries Thijs Talks met Thijs van Dijk en top-marketeers en Broodje Verhaal met Cor Hospes over storytelling.

Van onze redactie 28 juni 2021

Thuiswerken burreau personeel lockdown

1. Personeel mag weer naar kantoor, maar gaan ze ook?

Vanaf vandaag, maandag 28 juni, is het dan eindelijk zover: je mensen hoeven niet meer thuis te werken. Miljoenen werknemers kunnen terug naar kantoor. Hoe pakt dat uit? Tien vragen over de werkvloer na corona.

Werkgeversorganisatie AWVN vroeg haar leden naar hun terugkeerplannen. De definitieve resultaten van die enquête laten nog op zich wachten, maar de eerste uitkomsten wijzen op een mix van thuiswerken en kantoor. Grosso modo willen bedrijven hun personeel de ene helft van de werkweek thuis en de andere helft op kantoor hebben.

2. Horeca tevreden over eerste weekend met versoepelingen, maar ziet verbeterpunten

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is over het algemeen tevreden over het eerste weekeinde waarin de meeste zaken zonder coronabeperkingen weer open mochten. Dat zegt directeur Dirk Beljaarts van de branchevereniging. Wel zijn er ook verbeterpunten: zo waren er vrijdag problemen met het testen, waardoor sommige nachtclubs niet op volle capaciteit open konden.

,,Daar hadden ze natuurlijk wel op gerekend qua inzet van personeel", aldus Beljaarts, die het vooral voor deze groep ondernemers zuur vindt. ,,Dit zijn de zaken die het langst dicht moesten blijven, dus je had gehoopt dat het bij de heropening soepel verliep."

3. Hybride werken, duurzaamheid: einde auto van de zaak?

Jarenlang was het voor bedrijven een aantrekkelijke manier om nieuwe werknemers binnen te hengelen: een fonkelnieuwe leaseauto als secundaire arbeidsvoorwaarde. Maar de traditionele ‘auto van de zaak’ staat onder druk. Waar de dikke leasebak – populair geworden in de jaren 80 – voor velen een statussymbool was, behoort hij anno 2021 voor steeds minder werkende Nederlanders tot de mogelijkheden.

4. Gele trui en blauwe band: het nieuwste hoofdstuk van het Swapfiets-succesverhaal

Volgens Financial Times een van de snelst groeiende bedrijven in Europa: Swapfiets. En ja, de onderneming groeit als kool. Stunt: de wielerploeg van Jumbo Visma rijdt de Tour de France met de kenmerkende blauwe band.

,,We willen bijdragen aan een leefbare stad, en mensen zoveel mogelijk uit de auto krijgen’, zegt Marc de Vries van Swapfiets. Duurzaamheid speelt daarbij een belangrijke rol. ,,De fietsenindustrie is enorm vervuilend. Kijk naar alle fietsen die in de gracht belanden, of op een schroothoop.’

Bij Swapfiets blijven de fietsen binnen het bedrijf, in 2025 moeten de fietsen volledig circulair zijn. Wie weet fietsen tegen die tijd álle renners in de Tour met een blauwe voorband.

5. 'We liggen uit het EK, maar voor de volgende mag er vanaf nu op mij worden geoefend door de gelikte reclameboys'

BLOG VAN DE DAG - 'Eens kijken wie het lukt om mij de komende jaren een oranje leeuwenstaart te verkopen, die met een speciale oranje zuignap in de rectale zone moet worden aangebracht'. Nico Dijkshoorn blogt - op z'n Nico's - over de kunst van het verleiden, Oranje- en Hazes-reclamecampagnes en de bedenkers ervan.

Beluister deze podcasts

Thijs Talks

In zijn rol als bondscoach, gaat Thijs van Dijk op zoek naar zijn elftal van topmarketeers die zich weten te onderscheiden in deze competitieve industrie. Ontdek hoe de allerbeste marketeers in de wedstrijd zitten en welke strategie zij gebruiken.

Broodje Verhaal

Een videocast-serie vanuit de keuken van Cor Hospes over storytelling. Ondernemers delen tijdens de lunch de ingrediënten van hun ondernemersverhaal deelt. Wat wil hij bereiken en waarom? Welke obstakels moet hij daarbij overwinnen? En niet onbelangrijk, wat kookt hij van de lunchkaart?

Elke vroege ochtend deze nieuwsupdate ontvangen? Schrijf je hieronder in!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws