Nieuws Actueel

Shell-baas biedt condoleances aan Britse koninklijke familie aan

Shell-baas Ben van Beurden heeft namens het olie- en gasconcern zijn condoleances aan de Britse koninklijke familie aangeboden vanwege het overlijden van koningin Elizabeth. "Namens de Shell-medewerkers in het Verenigd Koninkrijk, de landen van het Gemenebest en de rest van de wereld betuigen wij onze innige deelneming aan de Britse koninklijke familie", zo meldt de Britse onderneming in een verklaring.

ANP 9 september 2022

ANP090922073 1

Van Beurden zegt het geluk te hebben gehad om de koningin persoonlijk te hebben ontmoet. "Ik werd altijd getroffen door haar kracht, vriendelijkheid en vermogen om een gemeenschappelijk doel te vinden met de mensen om haar heen", aldus de Shell-baas. In de verklaring bestempelt Shell de koningin als een "historische wereldleider van immense allure, moed en integriteit", zo valt te lezen. "Hare Majesteit Koningin Elizabeth II heeft een leven gewijd aan het dienen van het land en het verbeteren van het leven van anderen. En voor velen van ons zal haar verlies persoonlijk worden gevoeld."

Shell werd onder leiding van Van Beurden op papier eerder een volledig Brits bedrijf. In november vorig jaar besloot Shell om het hoofdkantoor naar het Verenigd Koninkrijk te verplaatsen om de bedrijfsstructuur te versimpelen. Daardoor verloor het concern zijn koninklijke titel Royal Dutch.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws