Nieuws Actueel

Dit bedrijf groeit als kool met slimme affiliate marketing

Heb je voor de feestdagen een cadeau op internet gekocht? Dan is de kans groot dat het bedrijf Shopsuite je een handje heeft geholpen, schrijft het AD.

Jasper Monster | Foto: Frank de Roo 1 december 2018

Direct juiste webshop shopsuite bemiddelaar cadeau internet besteld bestel

'Statisch haar? Dan zijn deze producten onmisbaar.' Zomaar een artikel op de homepage van &C, de website van tv-presentatrice Chantal Janzen. Boordevol handige tips, maar voorheen kwamen lezers aan het eind van zo'n artikel toch vaak van een koude kermis thuis. Want waar koop je dan al die handige shampoos en onmisbare haarolie?

Rick Curé, één van de oprichters van Shopsuite, is sinds twee jaar de reddende engel. Hij bedacht met zijn collega's de manier waarmee lezers direct de juiste conditioner bij bijvoorbeeld de Bijenkorf kunnen aanschaffen. ,,Niemand kent ons, maar iedereen leest weleens een artikel bij onze klanten", aldus de 29-jarige ondernemer.

Lees ook: Waarom jij mail van bol.com krijgt als ze in de file staan

Vrienden

Aan het eind van zijn master Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit wist Curé twee dingen. Hij wilde niet voor een baas werken en iets in de online marketing gaan doen. Samen met twee vrienden ging hij aan de slag. ,,Alleen het gouden idee ontbrak, maar er moest geld verdiend worden. Daarom zijn we begonnen met het bouwen van websites om hier en daar wat binnen te krijgen. Een van de manieren was de affiliate marketing. Heel simpel uitgelegd is dat het brengen van klanten naar andere partijen. In ons geval via links op websites. Op het moment dat die klanten iets kopen, krijgen wij en de website een commissie."

Het drietal werkt aan websites over speelgoed, interieur en modetrends. ,,Artikelen worden geschreven voor een bepaalde doelgroep. Wij zorgen er met onze techniek voor dat de juiste producten van onze adverteerders bij die doelgroep worden aangeboden."

Lees ook: Door slechte verdienmodellen gaan webshops stenen winkels niet uitbannen

Al snel ontdekten ze dat ze de inhoud van de eigen websites niet interessant vinden. De techniek erachter was veel boeiender, alleen moesten andere partijen daar nog van worden overtuigd. ,,Klein beginnen kan, dachten we toen. Maar waarom kijken we niet of de grootste uitgever van Nederland, Sanoma, geïnteresseerd is?" Die zet bleek de juiste te zijn. Het blad Beau Monde was net bezig met een overgang van offline naar online. ,,Een uitgever is geen verkoper. Online is een andere tak van sport. Maar uitgevers zijn wel op zoek naar nieuwe verdienmodellen. Wij zorgen voor de winkels die hun producten willen aanbieden en zorgen dat de juiste producten worden aangeboden. De uitgevers maken de artikelen."

Autoriteit

Op het moment dat de lezer op een conditioner voor statisch haar klikt, is dat goed voor drie partijen. Chantal Janzen laat aan de Bijenkorf zien dat de advertentie werkt, de Bijenkorf verkoopt een fles shampoo en Shopsuite en Chantal Janzen krijgen een vergoeding van de Bijenkorf. ,,Zo'n website is voor de lezers vaak een autoriteit. Daarom zijn ze veel sneller geneigd de aanbevelingen over te nemen en is het voor adverteerders interessanter om met ons te werken."

Lees ook: Zo groeit jouw onderneming dankzij zoekmachine-marketing

Met de feestdagen in zicht zijn de komende weken de piekweken voor Shopsuite. ,,Dit is een goede tijd, want met ons verdienmodel hebben we grote aantallen nodig."

Behalve het verder ontwikkelen van de techniek, zodat de productaanbevelingen nog beter worden, is het vooral zaak meer klanten te werven. ,,Wij hebben gesprekken met zowel de webwinkels als met de websites en bladen. Het is onze taak die partijen bij elkaar te brengen. Dat lukt steeds beter."