Nieuws Actueel

Uiterlijk september helderheid over lot MS Mode

Binnen drie weken moet er duidelijkheid zijn omtrent de toekomst van het failliete MS Mode. Volgens curator Cees de Jong zijn er meerdere gegadigden voor de overname van de keten of delen ervan en is het zaak dat er 'tempo wordt gemaakt, zo zei hij maandag tegen het ANP. Uiterlijk begin september moet duidelijk zijn of een doorstart wel of niet kan.

Van onze redactie 15 augustus 2016

Ms mode failliet winkels open roland kahn2 1065

De Jong liet zich niet uit over het precieze aantal partijen dat interesse heeft in MS Mode. "Het zijn er in ieder geval meer dan twee of drie", zei hij wel. Volgens de curator zien veel partijen dat MS Mode een meerwaarde heeft in de winkelstraat. Zij weten echter ook dat veel modezaken niet voor niets in de problemen zijn gekomen.

In delen verkocht

De Jong sluit niet uit dat de organisatie MS Mode in delen verkocht zal worden. "Het mooiste zou zijn als een partij alles wil overnemen. Maar MS Mode is een vrij grote organisatie, dus ik ben niet verbaasd als er een partij is die delen van de keten in de eigen organisatie wil inpassen", stelde hij.

Banen

De Jongh zei verder dat alles in het werk wordt gesteld om zo veel mogelijk banen te behouden. Bij MS Mode werken 2300 mensen, waarvan 935 in Nederland.

Akkoord

Sinds maandag zijn de winkels en de webshop van MS Mode weer open. Op zondag gold dit al voor een aantal filialen. Dit is mogelijk omdat de curatoren en Rabobank een akkoord hebben gesloten over de voortzetting van MS Mode tijdens het faillissement. Dat werd vorige week uitgesproken, nadat op 5 augustus uitstel van betaling was aangevraagd.

Gerelateerde artikelen:

Winkels MS Mode blijven nog even openMS Mode vraagt faillissement aanNegatief sentiment nekslag voor MS ModeMS Mode in het nauw: bij deze winkels ging het al misDoek valt voor MS Mode: 660 banen op de tocht