Nieuws Financiën

Voucher voor ondernemers in Noord-Groningen

Vanaf vandaag kunnen ondernemers die plannen hebben in Noord-Groningen, of Groninger bedrijven zelf, gebruik maken van een voucherregeling bericht economie.groningen.nl.

Van onze redactie 15 maart 2016

Geld Stock

Met de voucher kunnen bedrijven deskundige hulp inschakelen bij het schrijven van een businessplan en het daarbij horende financiële plan. De regeling wordt mogelijk gemaakt en bekostigd door de Economic Board Groningen.

In aanmerkingOndernemers in negen gemeenten in Noord-Groningen – De Marne, Eemsmond, Winsum, Bedum, Loppersum, Ten Boer, Appingedam, Delfzijl en Slochteren – kunnen een voucher aanvragen. Ook bedrijven die willen ondernemen of investeren in het gebied komen in aanmerking voor de regeling.

BeoordelingMet hulp van een zelfgekozen adviseur kunnen zij tot een haalbaar plan komen voor de aanvraag van financiering. Dit moet vervolgens leiden tot een snellere en betere beoordeling door mogelijke financiers. Ondernemers krijgen met de voucher de helft van de kosten van het advies vergoed, tot maximaal 2.500 euro.

AanmeldenAanvragen voor de voucherregeling kunnen eenvoudig digitaal worden ingediend via de website van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Naast het aanvraagformulier is onder meer een offerte nodig van de beoogde expert. Zodra de bijdrage wordt toegekend, heeft de ondernemer zes maanden tijd om de werkzaamheden te laten uitvoeren. Daarna kan binnen een maand het verzoek tot vergoeding worden gedaan.