Aangeboden door Lampdirect.nl

Branded Content Duurzaamheid

'Lampdirect.nl: met LED-verlichting besparen bedrijven aanzienlijk op de energiekosten'

50 procent van de kantoren en zelfs 85 procent van de industriële bedrijven is nog niet overgestapt op LED-verlichting. Lampdirect.nl maakt de overstap voor bedrijven zo makkelijk mogelijk. Dat is zeer welkom, zeker nu de energieprijzen torenhoog zijn en het einde nog niet in zicht is.

Van onze redactie 14 december 2022

Huibers Giebels Lampdirect led verlichting duurzaamheid bedrijven

Klanten kloppen met uiteenlopende vragen over LED-verlichting aan bij de webwinkel, die lichtexperts in dienst heeft die klanten begeleiden in hun aankoopproces. ,,De één wil gewoon een nieuwe lamp die aangaat, de ander wil een compleet verlichtingsplan met slimme sensoren”, weet commercieel directeur Ed Huibers. “Uiteindelijk is LED niet zo ingewikkeld, maar men weet vaak niet goed waar te beginnen.” Alleen al in de webshop van Lampdirect.nl scrolt de bezoeker langs meer dan 10.000 verlichtingsartikelen. “Weet je niet precies wat je hebt hangen, dan kan het best lastig zijn. Daar komen wij om de hoek kijken.”

In Nederland werken zo’n 120 mensen op het kantoor van Lampdirect.nl. Deze lichtexperts staan voor je klaar via de telefoon, chat of email of brengen wanneer nodig ook een bezoek op locatie voor een gedetailleerd advies. Lampdirect.nl valt onder World Wide Lighting, waarvoor 220 mensen actief zijn in 15 landen, op 24 verschillende websites.

Besparen en bijdragen aan beter milieu

Huibers noemt de besparing die LED-verlichting bedrijven kan opleveren onvoorstelbaar, zeker met de huidige energieprijzen. Hoe zit het dan precies met die besparing als het hele bedrijf overstapt naar LED? Huibers: ,,In de meeste gevallen is de terugverdientijd maximaal een half jaar.” Hij somt nog meer voordelen op: ,,De verlichting gaat langer mee en onderhoud is er vrijwel niet. Pas na twintig jaar moeten de lampen worden vervangen. Je hebt geen afval- en installatiekosten. Je bespaart dus niet alleen op de energiekosten, je draagt ook bij aan een duurzamere leefomgeving.”

Naar een totaaloplossing

Lampdirect.nl maakt het de klant graag zo eenvoudig mogelijk. Die klant wil best duurzaam werken en een mogelijkheid tot besparen op de energiekosten is met de huidige energiecrisis meer dan welkom. Een helpende hand bij het implementeren van een nieuw lichtplan geeft vaak het laatste duwtje in de goede richting. De lichtexperts van Lampdirect.nl zijn gespecialiseerd in het bieden van die ondersteuning. General manager Jaap Giebels: ,,Met mensen in dienst die verstand hebben van verlichting, maken we de combinatie tussen een traditionele winkel en een webshop. Een eigenaar van meerdere beddenzaken zag zijn energierekening steeds verder oplopen. Daarop belde hij naar Lampdirect.nl voor advies. Een adviseur reed naar één van zijn zaken en bekeek de situatie. Daarop hielp deze adviseur de eigenaar van de beddenzaak met het kiezen van de juiste verlichting. Zo kunnen we iedere klantvraag invullen. Huibers: ,,Dat klanten een gezicht hebben bij een gesprek, geeft vertrouwen. Na het afronden van een bestelling wordt de verlichting naar wens opgeleverd, eventueel in samenwerking met een installateur. Samen met de klant ronden we een project van A-tot-Z af.”

Bespaar nog meer met slimme verlichting

Het implementeren van LED verlichting is niet alleen duurzaam en kostenbesparend, het maakt het ook een stuk eenvoudiger om met sensoren te werken. Huibers: “Denk aan automatische verlichting bij aanwezigheid en afwezigheid van mensen op kantoor. Heeft iedereen een vergaderruimte verlaten, dan gaat het licht automatisch uit. Zonder dat iemand er iets voor hoeft te doen. Dezelfde controlesensoren kunnen worden gebruikt voor de verwarming. Industriehallen, kantoren en fabrieken kunnen veel intelligenter worden, met zo min mogelijk handelen van mensen. Wij helpen bedrijven graag met de overstap, zodat zij duurzaam kunnen werken en op de energiekosten besparen.”

Ondernemers opgelet! Energie Label C verplicht per 1 januari

De datum waarop energielabel C voortaan verplicht is, komt rap dichterbij: Vanaf 1 januari moeten kantoren en bedrijfspanden vanaf 100 m2 het label op zak hebben. Heeft een bedrijf nog geen LED verlichting, dan voldoet het vrijwel zeker niet aan label C. Met nieuwe LED verlichting schieten bedrijven in één keer door naar het verplichte energielabel. Het label is gratis voor bedrijven die de verlichting aanschaffen via Lampdirect.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws