Nieuws Groei

Startups in Twente dragen bij aan werkgelegenheid

De werkgelegenheid in Twente groeit iets sneller dan in de rest van het land. Maar de inwoners van de regio verdienen gemiddeld nog steeds iets minder dan andere Nederlanders.

Gerben Kuitert | Foto: Lenneke Lingmont 6 december 2016

Twente index lenneke lingmont

Dat staat in de maandag gepresenteerde Twente Index 2015, de barometer van de regionale economie. De studie werd in opdracht van Twente Board uitgevoerd door Kennispunt Twente. Over start-ups in de regio komt het volgende uit het onderzoek:

Start-upsBedrijven die zijn ontstaan uit de Universiteit Twente en Saxion en nog binnen Twente zijn gevestigd, dragen voor bijna 4 procent bij aan de werkgelegenheid. Tot en met eind vorig jaar zijn er binnen Twente 11.000 mensen werkzaam bij deze start-ups. Uit Saxion-bedrijven ontstonden de meeste banen: 7.000.

"Van alle start-ups blijft 56 procent in Twente aanwezig. Dat vind ik een zeer acceptabele score. Bovendien is het aantal start-ups in de regio in tien jaar tijd ongeveer verviervoudigd tot 2.200", zegt Wim Boomkamp, bestuursvoorzitter van Saxion en lid van Twente Board.