Video Technologie

Nederlandse ondernemers in de VS: Annelies Janssen werkte met Mark Zuckerberg aan Meta’s zakelijke partnerships

Annelies Janssen werkte bij mediabedrijven over de hele wereld: ze was commissaris bij De Telegraaf, uitgever in Moskou en vicepresident bij Facebook. Na het ‘schattige’ Silicon Valley streek ze neer in het ‘avontuurlijke’ Venice Beach in Los Angeles, waar ze als founder en bestuurslid bedrijven adviseert.

Interview & video: Loeke de Waal 24 mei 2023

Diversiteit leidt tot meer innovatie, efficiëntie en een sterkere economie. Het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap is een van de manieren om dit te bereiken. De Amerikaanse westkust heeft een voortrekkersrol op dit gebied en dat trekt ook veel ondernemende Nederlandse vrouwen. In deze videoserie hoor je van zeven Nederlandse vrouwen in San Francisco en Los Angeles hoe zij hun American Dream waarmaken.

Leren over tech bij Facebook

Hier in de VS kwam een droom uit voor Annelies Jansen, de derde vrouw in deze serie. Vanuit LA adviseert ze verschillende bedrijven als founder of bestuurslid. Eerder was ze VP bij Meta, waar ze aan Facebooks partnerships werkte: ,,Ik dacht dat ik veel over tech wist, maar daar kon ik zoveel leren.”

Lees ook: Nederlandse ondernemers in de VS: hoe Vivian de mannelijke tech-industrie opschudt

Annelies noemt zichzelf ondernemer en avonturier, door haar angsten aan te gaan: ,,Er kunnen fantastische dingen gebeuren als je vertrouwt op jezelf.” In tegenstelling tot anderen leert ze graag nieuwe dingen: ,,Het geeft me energie, ik ontmoet nieuwe mensen en het creëert zakelijke kansen.” Vanwege alle kansen die ze heeft gekregen vindt ze het haar verantwoordelijkheid om te werken aan een wereld met meer diversiteit en gelijke kansen. ,,We zijn allemaal gelijk, maar je moet het actief uitdragen.”

In deze 7-delige videoserie voor De Ondernemer hoor je van ondernemende Nederlandse vrouwen hoe je zaken kunt doen op de Amerikaanse Westkust. In samenwerking met het Nederlandse Consulaat in San Francisco komt er wekelijks een nieuwe video online. Het consulaat helpt Nederlandse ondernemers bij het zakendoen in de Verenigde Staten.

Lees ook: Nederlandse ondernemers in de VS: Gonul Aldogan vertrok als 19-jarige naar Hollywood, nu leeft ze de Amerikaanse droom