Nieuws Marketing

Blogtop 5: 9 gouden tips voor koude acquisitie

Sales vraagt om kennis over de klant. In de winnende blog van deze week vertelt Orly Polak je alles over salesmethoden, gericht op koude acquisitie.

De Ondernemer 30 juni 2017

Acquisitie 5

1. 9 tips voor koude acquisitie - Orly Polak

Sales vraagt om kennis over de klant. Veel salesmethoden richten zich op allerlei vaardigheden, maar onderschatten vaak het belang van onderzoek. In het boek Het Sales Canvas krijg je handvatten voor het doen van onderzoek in iedere fase van het salesproces. Hieronder vind je negen gouden tips, gericht op koude acquisitie, voor veel sales professionals een moeilijke activiteit.

2. Wie wordt mijn opvolger - Ramon Pelders

Dit is dé vraag die iedere DGA van een familiebedrijf zich op enig moment stelt. Vanaf dat moment is het proces van opvolging eigenlijk al begonnen. Hoe organiseer je het zodanig dat overdracht en opvolging optimaal verlopen?

3. Lenen van en aan je ondernemer - Hans Bertram

Het komt geregeld voor dat mensen met een eigen bedrijf geld lenen van privé aan het bedrijf en andersom. Zo zijn er nog een aantal andere situaties denkbaar (bijvoorbeeld een werk- en een houdersmaatschappij), waarbij op ad hoc basis geld geleend wordt. Hier is in principe niets op tegen, maar bedenk dat ook hier de fiscus over je schouder mee kijkt. Je zal zeker niet de eerste zijn die over dit onderwerp problemen krijgt met de belastingdienst. In deze blog een aantal aanbevelingen om deze problemen te voorkomen.

4. 'Heel Holland onderneemt' steeds meer vanuit huis - Henk Herkink

Op dit moment zitten wekelijks tweeënhalf tot drie miljoen kijkers op zondagavond voor de buis om het programma 'Heel Holland bakt' te bekijken. En schijnbaar brengt dat heel veel mensen op het idee om ook maar te gaan bakken. Op zich natuurlijk een heel leuk en goed idee. Maar om zelf al die baksels op te eten?

5. Vlog Rob B. Tol: 'Netwerken is geven en gunnen' - Rob B. Tol

Een netwerk is er niet alleen voor jou, gun het ook een ander. Door informatie, ideeën en contacten te delen gaat je netwerk op langere termijn voor je werken. Vlog #1