Nieuws Marketing

Kunst in plaats van koeien in oude stal Lonneker

Galerie De Deel in Lonneker opende een paar weken geleden haar deuren. Op de plek in de galerij waar nu kunst wordt vertoond, stonden in een grijs verleden nog de koeien op stal. Dat schrijft De Twentsche Courant Tubantia.

Van onze redactie 21 oktober 2016

Karin Wijnand Marga Janmaat

De nieuwe galerij is gehuisvest achter Theehuis Sprakel in het Bos, in de omgeving van Het Vaneker in Lonneker. Galeriehouders Karin Wijnand (58) uit Lonneker en de Glanerbrugse Marga Janmaat (66) voelen zich meteen al thuis op hun nieuwe stek.

Verbouwing

Wijnand viel meteen voor de oude stalruimte van amper 50 vierkante meter. Ze polste uitbater Ina van Doorn en die zag een galerie wel zitten. Samen met haar compagnon Marga Janmaat stak ze in de zomermaanden de handen stevig uit de mouwen. Veel van de verbouwing van de koeienstal tot galerie deden de vrouwen zelf.

Boktor

De vloer is geëgaliseerd en al het stucwerk dat los aan de muren zat, is weggebikt. Zo ontstond een mooi contrast tussen stukken ruwe en gladde muur. Een oude deur oogt na een flinke schuurbeurt nog iets ouder. De boktor heeft zichtbaar bezit genomen van een aantal balken.

Belangstelling

Over de belangstelling hebben Wijnand en Janmaat de eerste weken niet te klagen. Het theehuis heeft het druk en velen nemen meteen even een kijkje in de sfeervol ingerichte en uitgelichte kunstruimte. "We werken samen met het theehuis en willen elkaar versterken. We bieden workshops en geven domonstraties. Elke vrijdagmiddag is pottenbakker David Swiers in de galerie aan het werk."

De Deel is van donderdag tot en met zondag geopend, telkens van 13.00 tot 17.00 uur.

> Lees meer in De Twentsche Courant Tubantia van vrijdag 21 december