Nieuws Marketing

Tesla showt zijn eerste auto voor de 'gewone' man

Autofabrikant Tesla heeft donderdag (lokale tijd) zijn eerste elektrische model onthuld dat betaalbaar is voor een groter publiek. Het eerste fabrieksmodel rolt naar verwachting eind 2017 van de band en kost waarschijnlijk 35.000 dollar (zo’n 31.000 euro).

Van onze redactie 1 april 2016

Tesla

De basisvariant van Model 3 kan met een volledig opgeladen accu ruim 345 kilometer afleggen en versnelt in zes seconden van nul tot bijna 97 kilometer per uur. Volgens Elon Musk, directeur van Tesla, heeft zijn bedrijf binnen 24 uur tijd ongeveer 115.000 bestellingen voor de sedan ontvangen. Voorwaarde om op de wachtlijst te komen voor de nieuwe Tesla is een aanbetaling van 1000 euro.

Het is voor het eerst dat het bedrijf uit Palo Alto, gelegen in het Californische Silicon Valley, met een auto voor de 'gewone man' komt die in grote aantallen zal worden vervaardigd. Model 3, met onder meer nieuwe motortechnologie, is de vierde wagen van de onderneming. Met 35.000 dollar hoort de auto nog steeds in het luxe-segment thuis, maar het model is wel een stuk betaalbaarder dan bijvoorbeeld de 75.000 dollar kostende sedan Model S.

Model 3 heeft wel flink wat concurrentie. General Motors wil later dit jaar komen met een volledig elektrische Chevrolet Bolt tegen een vergelijkbare prijs. Potentiële kopers van de Tesla-auto kijken daarnaast vermoedelijk ook naar de Audi A4 en de BMW 3-series.