Jouri Schoemaker

Oprichter online supermarkt Pieter Pot

Jouri Schoemaker richtte Pieter Pot op, de eerste online supermarkt zonder verpakkingsafval. 

Vul hieronder je e-mailadres in zodat we je een bevestigingslink kunnen mailen.
Jouri Schoemaker eigenaar Pieter Pot

Wat een einde van 2021 voor Jouri Schoemaker: bedenker en oprichter van verpakkingsvrije supermarkt Pieter Pot mocht bekend maken uit te breiden naar België. Niet alleen dat, ook dat er al 8.000 mensen op de wachtlijst stonden om hun weckpotten te laten vullen met de pasta's van Pieter Pot. Gelukkig staan de grootgrutters daar niet al te lang bij stil: voor volgend jaar staat Duitsland op de veroverlijst. Pieter Pot groeit als kool. Zo hard zelfs dat het de verpakkingsvrije bezorgsupermarkt twee keer in één jaar tijd moest verkassen.

In twee jaar tijd heeft Pieter Pot een miljoen verpakkingen bespaard, worden 30.000 klanten bediend en staan er nog eens 30.000 op de wachtlijst. Daarnaast is er eind vorig jaar al meer dan drie miljoen euro aan groeikapitaal opgehaald om verder op te schalen. Doorontwikkelen, blijven innoveren, ondernemen, het zit Jouri Schoemaker, met ook zijn diverse eerdere initiatieven, in het welbekende bloed. Wat Jouri ook siert: transparante communicatie als het ook even tegen zit. De laatste verhuizing leidde tot logistieke problemen, maar juist door die openheid nauwelijks tot klachten over leveringsproblemen.

Het bedrijf heeft onder zijn leiding, zoals dat benoemd werd, 'Picnic-potentie'. Wat te denken van een circulaire pot die niet alleen krasbestendig is maar ook qua certificeringen officieel hervulbaar mag zijn én een handig standaard vul formaat heeft. Pieter Pot.