Nieuws Personeel

Blogtop 5: Waarom klanten groeten goed is voor de omzet

Is winkelpersoneel verlegen of ronduit onbeschoft? Dat vroeg blogger Fred Rutgers zich af in de winnende blog van deze week. In een bijbehorende vlog legt hij uit welk effect een juiste begroeting kan hebben. Benieuwd naar de rest van de blogtop 5? Wij zetten 'm voor je op een rijtje.

De Ondernemer 26 augustus 2016

Winkelier 1065

1. Klanten groeten levert omzet op - Fred RutgersAfgelopen weekend moest mijn vrouw voor een feestje een nieuwe outfit shoppen. De meeste mensen weten dan dat ik weer de kans heb gekregen om vrij veel winkels van binnen te bekijken. Voor mij weer eens een mooie gelegenheid om ruim twintig modewinkels met elkaar te vergelijken. Bij de eerste winkel ging het al mis.

2. Het kleine-buren-complex - Saskia Maarse“Zij zijn groot en ik ben klein en dat is niet eerlijk”: bij veel mensen roept deze ietwat beteuterde uitspraak van het tekenfilmfiguurtje Calimero, dat in 1963 voor het eerst op de buis verscheen, herinneringen op. Denkt een kleine partij, persoon of organisatie niet serieus te worden genomen door een grotere partij? Dan wordt dit inmiddels het calimero-complex genoemd: zij zijn groot en ik ben klein. Datzelfde calimero-complex geldt ook tussen buurlanden, maar heet dan het “kleine-burencomplex”: het verschijnsel waarbij landen die aan elkaar grenzen elkaar bekritiseren en bespotten. Dit gaat bijvoorbeeld op voor Engelsen, Schotten en Ieren; voor Zweden, Denen, Noren en Finnen – maar ook voor Belgen, Nederlanders en Duitsers.

3. Je webwinkel is live, en dan? - Marcel StroopHet aantal freelancers en ZZP’ers stijgt al jaren. Veel mensen kiezen, al dan niet noodgedwongen, voor het ondernemerschap. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dat heel veel energie geeft, maar dat een eigen zaak opstarten niet vanzelf gaat. Het live brengen van je website, webwinkel of blog is één, maar hoe zorg je ervoor dat je een constante stroom verkeer naar je site trekt, zonder dat je daar heel veel geld aan hoeft uit te geven?

4. Verdienmodellen voor startups: weet waaraan je begint - Hans BertramVeel mensen zijn het zich niet bewust met welk businessmodel ze van doen hebben. Dit kan leiden tot grote teleurstellingen en veel ellende. Het is daarom van groot belang dat je weet waar je aan begint.

5. De gevolgen van een slechte indruk - Richard S.T. de VriesVeel mensen komen onvoldoende tot hun recht door een onprofessionele indruk tijdens gesprekken. In deze blog leg ik uit wat hiervan de negatieve gevolgen zijn en hoe je deze persoonlijke kwesties ten goede kunt keren.